ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την Εγνατία

Ελλάκτωρ: Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την Εγνατία

Σε αναμονή της προσωρινής διαταγής από την πλευρά της δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά της Ελλάκτωρ.

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών είναι αύριο το απόγευμα, στις 5μμ, συνεπώς στο επόμενο 24ωρο θα κριθεί η παράταση ή όχι του διαγωνισμού, ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ δεν έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάκτωρ για παράταση του διαγωνισμού κατά ένα μήνα ώστε να μπορεί να συμμετάσχει μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στο κοινοπρακτικό σχήμα.

Έτσι η Ελλάκτωρ προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και πλέον αναμένει τη σχετική απόφαση και την ύπαρξη η μη προσωρινής διαταγής. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, μέχρι αυτή την ώρα κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έκδοσή της μέχρι και αύριο το απόγευμα, όταν και εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών.

Σημειώνεται ότι η ΑΚΤΩΡ προχώρησε στην κατάθεση του αιτήματος παράτασης την προηγούμενη Παρασκευή καθώς ενημερώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από την καναδική εταιρεία Roadis, η οποία αποτελούσε κοινό σχήμα με την Άκτωρ Παραχωρήσεις, ότι δεν θα συμμετάσχει.

Όπως είχαν αναφέρει πηγές του Ομίλου Ελλάκτωρ στο CNN Greece, η αδυναμία της Roadis οφείλεται σε προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς συμμετέχει σε έργα αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων παγκοσμίως, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές λόγω πανδημίας.

Έτσι, η κατάθεση αιτήματος παράτασης από την πλευρά της Ελλάκτωρ ήταν μονόδρομος, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πως οι πιθανοί διεκδικητές της σύμβασης οφείλουν να ενημερώσουν για τυχόν αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος διεκδίκησης τουλάχιστον ένα μήνα πριν την οριστική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Πέραν της Ελλάκτωρ, δεσμευτικές προσφορές στο διαγωνισμό αναμένεται να καταθέσουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη γαλλική EGIS GROUP καθώς και η κοινοπραξία VINCI - MYTILINEOS - ΑΒΑΞ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ