ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα φυτά που θα δώσουν κάτι καλύτερο στις βεράντες μας

Τα φυτά που θα δώσουν κάτι καλύτερο στις βεράντες μας

Η άνοιξη είναι η εποχή που η βεράντα μας μετατρέπεται στο αγαπημένο σημείο του σπιτιού! Είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε την αγαπημένη μας σειρά ή ακόμα καλύτερα, να «βυθιστούμε» στις σελίδες ενός συναρπαστικού βιβλίου υπό τους ήχους της αγαπημένης μας playlist.

Πέρα όμως από τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου ή μίας ταινίας, τα καλλωπιστικά φυτά είναι αυτά που θα αναβαθμίσουν την ανοιξιάτικη εμπειρία μας, φέρνοντας κάτι καλύτερο στον κήπο ή τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Μάλιστα, ειδικότερα τα φυτά που διαθέτουν μωβ χρώμα, είναι ιδανικά για την παρούσα περίοδο, καθώς οι επόμενοι μήνες είναι η εποχή της ανθοφορίας τους.

Αυτή η ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, συμπληρώνεται αρμονικά από μία νέα ανοιξιάτικη συνήθεια, το νέο Blueberry του myblu, του «νούμερο ένα» ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο φέρνει κάτι καλύτερο στην πιο γοητευτική εποχή του χρόνου, μέσα από μία γεύση γλυκιά και δροσερή, όπως η ίδια η άνοιξη. Δεν θα ήταν υπέροχο να απολαμβάναμε καθημερινά ένα μωβ σκηνικό από ντελικάτα καλλωπιστικά φυτά και συγχρόνως, σαν ενήλικες ατμιστές, τη νέα γευστική εμπειρία του myblu με «πλούσια» γεύση από άγρια βατόμουρα του δάσους; Το myblu είναι εύκολο και απλό στη χρήση, ενώ με ένα μόλις «κλικ» μπορούμε να τοποθετήσουμε την ειδική κάψουλα και να απολαύσουμε μία από τις εννέα ξεχωριστές γεύσεις.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από πέντε φυτά, τα οποία υπόσχονται να δημιουργήσουν την απόλυτη μωβ ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στα μπαλκόνια μας.

Ανεμώνη

Η ανεμώνη είναι η «βασίλισσα» της άνοιξης, καθώς η εποχή της ανθοφορίας της, κατά την οποία «βάφει» μωβ τα παράθυρα και μπαλκόνια των σπιτιών της πόλης, διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Ο μύθος θέλει την ανεμώνη να γεννήθηκε όταν η θεά Αφροδίτη έριξε νέκταρ στην πληγή του αγαπημένου της Άδωνη. Μέσα από τομείγμα του αίματος και τη θεϊκή ουσία, προήλθε το αγαπημένο μας άνθος. Η ανεμώνη είναι πολύ ευαίσθητη, αφού ακόμα και με ένα απαλό φύσηματα φύλλα της σκορπίζονται στον αέρα.

Τηλέγραφος

Παρότι δεν διαθέτει ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό, ασυνήθιστο ή πρωτάκουστο όνομα, ο τηλέγραφος είναι ένα πολύ αγαπημένο και δημοφιλές διακοσμητικό φυτό. Για όσους ενδιαφέρονται να παραγγείλουν μοσχεύματα από το εξωτερικό ή να μάθουν περισσότερα για τον τηλέγραφο, μπορούν να τον αναζητήσουν στον παγκόσμιο ιστότοπο με την ονομασία «purple queen». Την περίοδο του καλοκαιριού, τα άνθη του φέρουν τρία πέταλα, τα οποία σχηματίζουν το σχήμα μίας καρδιάς. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και πέρα από το όμορφο, έντονο μωβ χρώμα του, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προσφέροντας κάτι καλύτερο στην ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.

Πιλέα

Η πιλέα έχει κατακτήσει τις καρδιές μας διότι είναι εξαιρετικά ντελικάτη σε όλες τις ποικιλίες της. Ωστόσο, η πιο δημοφιλής ποικιλία είναι η pilea peperomioides, η οποία διαθέτει χαρακτηριστικά πράσινα φύλλα σε σχήμα δίσκου. Μία εξίσου όμορφη αλλά πιο σπάνια ποικιλία είναι και η pilea involucrate. Τα φύλλα της διακρίνονται για την υφή, το σχήμα και το πράσινο χρώμα τους, το οποίο «σπάει» από λεπτεπίλεπτες μωβ «πινελιές».

Οξαλίδα

Την οξαλίδα τη συναντούμε σε πολλές αποχρώσεις, όμως η μωβ είναι αυτή που ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες. Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ανθοφορίας της, όπου μας προσφέρει απλόχερα τα όμορφα, τριγωνικά ροζ άνθη της. Η οξαλίδα διαθέτει για άνθος μία εντυπωσιακή μωβ-φούξια «καρδιά», η οποία αναδεικνύεται όταν την τοποθετούμε σε κρεμαστές γλάστρες. Είναι ένα φυτό ευαίσθητο και λεπτεπίλεπτο, για αυτό εάν θέλουμε να το φροντίσουμε αποτελεσματικά, θα πρέπει να το τοποθετήσουμε σε ένα σκιερό σημείο του σπιτιού μας.

Αριστολοχία

Το πλήρες όνομα της ποικιλίας αριστολοχία είναι aristolochia elegans, δηλαδή «αριστολοχία η κομψή», και ήδη από την ονομασία της καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μία γνήσια… αριστοκράτισσα. Τα φύλλα της είναι πράσινα, όμως η λεπτομέρεια που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι τα κομψά και περίτεχνα άνθη της, τα οποία σχηματίζουν το γράμμα «S», τα οποία στο εσωτερικό τους φέρουν ιδιαίτερα καφέ και μωβ μοτίβα.

Είναι ένα αναρριχητικό φυτό, ιδανικό για να δημιουργήσει μία πιο οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα, φέρνοντας το κάτι καλύτερο στη βεράντα ή τον κήπο μας και προστατεύοντας συγχρόνως τον προσωπικό μας χώρο από τα… αδιάκριτα βλέμματα.

Σε κάθε περίπτωση, όποιο από τα παραπάνω φυτά και αν επιλέξουμε, το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή άνοιξη φέρνει Κάτι Καλύτερο στις αγαπημένες μας συνήθειες, είτε πρόκειται για την κηπουρική, είτε για το άτμισμα. Η άνοιξη είναι η εποχή που το σπίτι μας αποκτά χρώμα και ζωντάνια, μέσα από τα αγαπημένα μας φυτά, τα οποία ομορφαίνουν κάθε γωνία του. Όπως και να έχει, το νέο Blueberry είναι εδώ και μας περιμένει να το απολαύσουμε ως ενήλικες ατμιστές! Διότι, μην ξεχνάμε πως εκτός από χρώμα, οι ανοιξιάτικες ημέρες έχουν μία γεύση γλυκιά και δροσερή, όπως η γεύση του νέου Blueberry του myblu!