SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετακόμιση χωρίς ταλαιπωρία; Tips για να την κάνετε πιο εύκολα

Μετακόμιση χωρίς ταλαιπωρία; Tips για να την κάνετε πιο εύκολα

Πώς θα μπείτε στο νέο σας σπίτι χωρίς άγχος, αλλά με θετική διάθεση

Ώρα για αλλαγές! Ήρθε η στιγμή να μετακομίσετε στο καινούργιο σας σπίτι και είστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα, καθώς σίγουρα πρόκειται για μία περίοδο κατά την οποία η ανανέωση είναι απαραίτητη σε κάθε τομέα της ζωής σας.

Mία νέα καθημερινότητα σε έναν ολοκαίνουριο χώρο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και αναμφίβολα φέρνει νέο αέρα στη ζωή σας. Μέχρι να συμβεί αυτό ωστόσο, πρέπει να προηγηθεί μία διαδικασία που σας αγχώνει λίγο και σας δημιουργεί «πονοκέφαλο»: Πρέπει να ολοκληρώσετε τη μετακόμιση.

Πώς θα κάνετε όμως αυτή την αναπόφευκτη διαδικασία όσο πιο ανώδυνη γίνεται και πώς θα μπορέσετε να μεταφέρετε τα πράγματά σας στον καινούριο σας χώρο, χωρίς να εξαντλήσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας; Σας δίνουμε tips για μία μετακόμιση με λιγότερο άγχος και καλύτερη διάθεση.

Ξεκινήστε τον προγραμματισμό αρκετά νωρίτερα

Μην περιμένετε να έρθουν οι τελευταίες μέρες πριν τη μετακόμιση ώστε να ξεκινήσετε τις προετοιμασίες, καθώς, σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα θα αγχωθείτε υπερβολικά ώστε να ανταποκριθείτε σε όλα αυτά που έχετε να ολοκληρώσετε. Οργανωθείτε καιρό πριν και ξεκινήστε να προγραμματίζετε μία-μία τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Κάντε λίστα με αυτά που πρέπει να κάνετε, βάζοντας προτεραιότητες ανάλογα με το πότε πρέπει να γίνει το κάθε τι και φτιάξτε ένα χρονοδιάγραμμα με τις εργασίες που πρέπει να εκτελέσετε κάθε εβδομάδα μέχρι να φτάσει η πολυπόθητη μέρα – όπως ακριβώς θα το κάνατε στη δουλειά σας για ένα project. Η σωστή και έγκαιρη οργάνωση είναι, τελικά, η μισή μετακόμιση.

Διαχωρίστε σωστά τα πράγματά σας

Χωρίστε τα πράγματα που πρέπει να μεταφέρετε ανά δωμάτιο και βάλτε σε ξεχωριστές κούτες ό,τι θα χρειαστείτε πρώτο όταν εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι - ώστε να έχετε διαθέσιμα όσα σας είναι απαραίτητα ακόμη και από τις πρώτες ώρες της νέας σας ζωής (π.χ. 2-3 σερβίτσια φαγητού, πιτζάμες και φόρμες, εργαλεία και σύνεργα καθαρισμού). Προμηθευτείτε αρκετές κούτες και σε διάφορα μεγέθη, όπως επίσης και κολλητική ταινία, αλλά και αυτοκόλλητα ώστε να μπορείτε να σημειώνετε τι έχουν μέσα τα κουτιά και να βρίσκετε εύκολα ό,τι αναζητάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να ετοιμάσετε τις κούτες “Κουζίνα 1”, “Κουζίνα 2” και “Κουζίνα 3”, με τη σκέψη ότι όσα χρειάζεστε περισσότερο θα βρίσκονται στην πρώτη από αυτές για να την ανοίξετε πρώτη.

Αν έχετε εκτυπωτή στο σπίτι, μια έξυπνη ιδέα είναι να φωτογραφίσετε με το κινητό σας τα περιεχόμενα κάθε κούτας πριν την κλείσετε, να εκτυπώσετε και να κολλήσετε τη φωτογραφία πάνω στην αντίστοιχη κούτα. Αν έχετε μικρά παιδιά, αφήστε τα να ζωγραφίσουν πάνω στις κούτες, κρατώντας τα παράλληλα απασχολημένα όσο εσείς θα τακτοποιείτε – σίγουρα θα το ευχαριστηθούν!

Βρείτε περισσότερους έξυπνους τρόπους μεταφοράς που δε θα σας δυσκολέψουν. Μην παραγεμίζετε τα κουτιά και χρησιμοποιήστε τις βαλίτσες σας για τη μεταφορά ρούχων αλλά και άλλων αντικειμένων που έχουν κάποιο βάρος όπως π.χ. βιβλία. Μπορείτε ακόμη να μεταφέρετε τα ρούχα που έχετε στις κρεμάστρες μέσα σε μεγάλες σακούλες, ώστε να τα αποσυσκευάσετε εύκολα και να τα τοποθετήσετε στις νέες σας ντουλάπες, αλλά και να καλύψετε ό,τι πιστεύετε ότι μπορεί να υποστεί φθορές με ρολά φυσαλίδας.

Πετάξτε ό,τι δε χρειάζεστε πριν τη μετακόμιση

Πιθανότατα στο νέο σας σπίτι δε χρειάζεστε όλα όσα έχετε στο τωρινό. Κάντε μία καλή εκκαθάριση με αφορμή τη νέα σας αρχή και πετάξτε ό, τι πιστεύετε ότι δεν σας είναι απαραίτητο πλέον και δεν υπάρχει λόγος να σας επιβαρύνει με τη μεταφορά του. Δείτε τι από τα πράγματα που έχετε σπίτι σας (ρούχα, έπιπλα ή άλλα αντικείμενα) μπορείτε να χαρίσετε σε κάποιον δικό σας άνθρωπο ή και για κοινωφελή σκοπό. Αναζητήστε οργανώσεις στην περιοχή σας που να δέχονται μεταχειρισμένα αντικείμενα ή ρούχα (π.χ. το Παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα δέχεται βιβλία, τα οποία μεταπωλούνται και προσφέρουν στους συνανθρώπους μας ένα εισόδημα). Έτσι, και θα δώσετε μία δεύτερη ζωή σε πράγματα που δε χρησιμοποιείτε πια στην καθημερινότητά σας και θα δώσετε χαρά σε κάποιους άλλους.

Δεχθείτε βοήθεια από οικογένεια και φίλους

Μπορεί κάποιες φορές να κυριαρχεί ο εγωισμός σας ή απλά να μη θέλετε να επιβαρύνετε τους δικούς σας ανθρώπους, ωστόσο, καθώς η μετακόμιση είναι μία χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία, δεν είναι κακό να ζητήσετε βοήθεια από όποιον είναι πρόθυμος να βρίσκεται δίπλα σας και σε αυτή τη στιγμή της ζωής σας. Μετατρέψτε τη μετακόμιση σε μία ευχάριστη διαδικασία, οργανώνοντας μίνι συναντήσεις με σνακ, αναψυκτικά και…θετική διάθεση.

Καλύπτοντας τα έξοδα μίας μετακόμισης και μίας νέας ζωής

Μία μετακόμιση έχει έξοδα, όπως και το νέο σας σπίτι. Μικροεπισκευές (ή πιο μεγάλες αν πρόκειται για ένα παλαιότερο σπίτι), αλλά και νέες αγορές σίγουρα χρειάζονται στο χώρο σας και αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει. Η τράπεζά σας μπορεί να σταθεί στο πλευρό σας με πολλές επιλογές. Έτσι, μπορείτε εύκολα να λάβετε προσωπικό δάνειο χωρίς εξασφάλισηγια την κάλυψη των καταναλωτικών σας αναγκών, σε ποσό από 3.000 έως 30.000€, ανάλογα με το εισόδημα, την πιστοληπτική ικανότητά σας και το σύνολο των εξόδων που θέλετε να καλύψετε. Για μικρότερες ανάγκες ή ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν, υπάρχει και η δυνατότητα για FastLoan (300 έως 3.000€), μία λύση ιδανική για ό,τι μπορεί να χρειάζεστε με αφορμή μία μετακόμιση, καθώς σας δίνει τα χρήματα που έχετε ανάγκη σε μόλις 10 λεπτά. Μία ακόμηεπιλογή σας μπορεί να είναι η υπηρεσία υπερανάληψης, η οποίακαλύπτει τις έκτακτες οικονομικές ανάγκες σας αν ο λογαριασμός σας δεν έχει αρκετό υπόλοιπο, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε αναλήψεις με χρέωση λογαριασμού ή μεταφορά χρημάτων μέχρι το διαθέσιμο όριο υπερανάληψης κάθε μήνα. Τέλος, μέσω της υπηρεσίας«Ανοιχτή Γραμμή»η τράπεζά σας χορηγεί πίστωση για να έχετε πρόσβαση σε μετρητά όποτε τα χρειαστείτε, με τόκους μόνο για το ποσό που χρησιμοποιείτε κάθε φορά, αλλά και δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη χρεωστικού υπολοίπου έως 3.000€.

Καλό νέο ξεκίνημα!