ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Greenhill: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάκτωρ, τι απαντά η εταιρεία

Greenhill: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάκτωρ, τι απαντά η εταιρεία

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ των μετόχων της Ελλάκτωρ λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που καλείται να αποφασίσει για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρεία Greenhill, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη, με την οποία ζητείται ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Ιανουαρίου.

Στο κείμενο των ασφαλιστικών μέτρων υπάρχουν κατηγορίες κατά της Reggeborgh, με την Greenhill να κάνει λόγο για κρυφή συμφωνία με εγχώριους συνεργάτες της για άλωση και στη συνέχεια διάλυση της Ελλάκτωρ.

Από την πλευρά τους, κύκλοι της Ελλάκτωρ τονίζουν πως οι εκπρόσωποι της Greenhill επαναφέρουν τον χειρότερο τους εαυτό με μοναδικό στόχο να προκαλέσουν πρόβλημα στην λειτουργία της εταιρείας. Άλλωστε το ίδιο είχαν κάνει και με την προηγούμενη γενική συνέλευση, στις 27 Ιανουαρίου, όπου μία μέρα πριν κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα και την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης τα απέσυραν.

Tι αναφέρει η Greenhill

Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών που κατατέθηκε στα δικαστήρια και εκτιμάται ότι θα εκδικαστεί το προσεχές δίμηνο, η Reggeborgh σε συνεργασία με συνεργαζόμενους μετόχους απέκτησαν παράνομα τον έλεγχο της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας. Όπως αναφέρεται στην αίτηση, πέτυχαν τον στόχο αυτό επειδή υποσχέθηκαν διανομή «των ασημικών» του ομίλου και ήδη έχουν δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες καθώς υπάρχει γραπτή συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα στον οποίο πρόκειται να μεταβιβαστεί η θυγατρική Ηλέκτρωρ.

Στην αίτηση εκτός από τον Λ. Μπόμπολα, γίνεται αναφορά και σε άλλους «συνεργαζόμενους» μετόχους όπως οι Άγγελος Γιόκαρης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος που έχει τοποθετηθεί στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Άκτωρ καθώς και στην κυπριακή τράπεζα «Astrobank Public Company Limited».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ