SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Επίλεξε το κατάλληλο laptop ή tablet και πρόλαβε την επιδότηση των 200€

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Επίλεξε το κατάλληλο laptop ή tablet και πρόλαβε την επιδότηση των 200€

O στόχος του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα»

H πανδημία είχε και ένα θετικό «αποτύπωμα»: Έφερε τα παιδιά και τους νέους ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφιακό «αύριο», καθιστώντας πλέον απαραίτητη τη χρήση ψηφιακών μέσων, όχι μόνο σε επίπεδο τηλεκπαίδευσης, αλλά και σε ό,τι αφορά συνολικά στη διαδικασία της μάθησης στην ψηφιακή εποχή.

Έτσι όμως ήρθε στην επιφάνεια ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, το γεγονός ότι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στη χώρα μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ένα σύγχρονο tablet ή ένα laptop.

Έτσι, η αξία του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μέσω του προγράμματος, που υλοποιείται από τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα χορηγηθούν επιταγές (voucher) αξίας 200€ σε συνολικά 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα βήματα για το voucher των 200€

Τα βήματα για να λάβει κάποιος το voucher των 200€ της Ψηφιακής Μέριμνας είναι απλά, αρκεί να πληροί τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος.

Για να διαπιστώσει, λοιπόν, ένας γονιός μαθητή ή ένας φοιτητής αν δικαιούται να λάβει το voucher, θα χρειαστεί αρχικά να επισκεφτεί τη σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα κριτήρια και στη συνέχεια, να κάνει την αίτησή του, χρησιμοποιώντας απλώς τους κωδικούς που έχει στο Taxisnet. Αφού παραλάβει το voucher των 200€, θα στραφεί σε ένα από τα συνεργαζόμενα καταστήματα ή e-shops.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να κάνει μόνος του την επιλογή της συσκευής που χρειάζεται.

Η σημασία της επιλογής του κατάλληλου εξοπλισμού

Αρχικά, αυτός που πρόκειται να επιλέξει, πρέπει να στραφεί σε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή υπολογιστικών συσκευών, ο οποίος προσφέρει μία ευρεία γκάμα από tablet και laptop, όπως για παράδειγμα η Lenovo, ο Νο1 κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξει μια συσκευή tablet ή laptop ιδανική για την τηλεκπαίδευση, τη συγγραφή εργασιών και γενικότερα τις τεχνολογικές ανάγκες φοιτητών και μαθητών.

Εμείς, κάναμε τη δική μας έρευνα αγοράς και ανακαλύψαμε στη Lenovo πολλές επιλογές που καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες μαθητών και φοιτητών.

Έτσι, λοιπόν, για εκείνους οι οποίοι αναζητούν ένα laptop με δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, η σειρά Ideapad 3, με μοντέλα 14, 15 και 17 ιντσών και επεξεργαστές Intel Core ή AMD, είναι ιδανική.

Εδώ να επισημάνουμε και τα τονίσουμε το γεγονός ότι τα μοντέλα αυτά διαθέτουν «πορτάκι» στην κάμερα για μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και ασφάλεια, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικότερα για τις περιπτώσεις των μικρών μαθητών, ώστε και οι γονείς να νιώθουν πιο ήρεμοι, κάθε φορά που τα παιδιά χρησιμοποιούν μόνα τους τις συσκευές αυτές.

Στην περίπτωση, βέβαια, που για έναν μαθητή ή έναν φοιτητή η βασική ανάγκη σε επίπεδο συσκευής είναι εκτός από τις καλές επιδόσεις και η ευκολία στη μεταφορά, τα μοντέλα της σειράς Ideapad 1, οι οθόνες των οποίων είναι στις 11 και τις 14 ίντσες, συνιστούν εξαιρετικές λύσεις, μιας και έχουν ιδιαίτερα χαμηλό βάρος.

Όσο για τους μαθητές μικρότερης ηλικίας, για τους οποίους τα tablet αποτελούν σήμερα βασικά εργαλεία εκπαίδευσης, τα tablet δεύτερης γενιάς M10 HD και M10 FHD Plus, με οθόνη 10,1 και 10,3 ιντσών αντίστοιχα και κάμερα με ανάλυση στα 8 megapixel, θα αποδειχθούν πολύτιμα, τόσο σε επίπεδο βιντεοκλήσεων, για πιο άνετη και ευχάριστη επικοινωνία με δασκάλους και συμμαθητές, όσο και παρακολούθησης μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Να αναφέρουμε δε πως το Lenovo Tab M10 HD συγκεκριμένα, εκτός από το ότι διαθέτει μία νέα λειτουργία για παιδιά, το Google Kids Space που έχει σχεδιαστεί για να καλλιεργεί την περιέργεια και τη δημιουργικότητα του παιδιού, προσφέρει και περιεχόμενο επιλεγμένο για παιδιά, γονικούς ελέγχους και, μεταξύ άλλων, προστασία ματιών πιστοποιημένη με TUV.

Μία επίσκεψη στον ιστότοπο της Ψηφιακής Μέριμνας είναι αρκετή για να δείτε τόσο εάν είστε και εσείς στους δικαιούχους για το voucher των 200€ του προγράμματος και για να επιλέξτε με προσοχή τον εξοπλισμό που θα κάνει το «ταξίδι» της μάθησης, ακόμη πιο άνετο και εύκολο.