SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η σημασία του να διασφαλίσουμε σήμερα ένα πιο σταθερό μέλλον για τα παιδιά μας

Η σημασία του να διασφαλίσουμε σήμερα ένα πιο σταθερό μέλλον για τα παιδιά μας

Αναμφίβολα, η νέα πραγματικότητα δημιούργησε νέα δεδομένα για όλους μας, επιβαρύνοντάς μας σε πολλές περιπτώσεις με περισσότερο άγχος, ειδικότερα σε ό,τι αφορά το «αύριο» που αναμένεται να βιώσουμε, στην μετά Covid εποχή.

Μέσα σε έναν μόλις χρόνο, αναθεωρήσαμε όσα γνωρίζαμε για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ αντιληφθήκαμε πως τα δεδομένα στη ζωή μας, μπορούν να αλλάξουν από τη μία ημέρα στην άλλη, ανατρέποντας τα σχέδιά μας και βάζοντας «φρένο» στις επιθυμίες μας.Το μέλλον φαντάζει αβέβαιο, ενώ η οικονομική αστάθεια της εποχής επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία μας, ειδικότερα στις περιπτώσεις που καλούμαστε να μεριμνήσουμε και για το «αύριο» των παιδιών μας.

Πράγματι, το βάρος για τους γονείς σήμερα, σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος και ενός σταθερού μέλλοντος για τα παιδιά τους, είναι μεγάλο.Από τη μία πλευρά η πανδημία και οι επιπτώσεις της και από την άλλη, η γενικότερη αβεβαιότητα της σύγχρονης εποχής.

Πώς μπορεί, λοιπόν, ένας γονιός σήμερα να φροντίσει για το μέλλον των παιδιών του και να μεριμνήσει εγκαίρως για τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν, χωρίς ωστόσο να στερηθεί το σήμερα; Όσο περίπλοκες και αν φαντάζουν οι απαντήσεις των παραπάνω ερωτημάτων, στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλές και έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την επιλογή του κατάλληλου «συμμάχου».

Ασφαλίζουμε το μέλλον των παιδιών χωρίς να στερούμαστε το σήμερα

Μια «ματιά» στα νέα δεδομένα στη ζωή μας, αρκεί για να εξηγήσει γιατί όλο και περισσότεροι είναι οι γονείς οι οποίοι σκέφτονται σήμερα να στραφούν σε κάποιο ασφαλιστικό και επενδυτικό πρόγραμμα για τα παιδιά τους. Η νέα πραγματικότητα τους έχει ωθήσει στο να αντιληφθούν καλύτερα πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίσουν για εκείνα ένα ήρεμο «σήμερα» και ένα σταθερό «αύριο».

Τι πρέπει να γνωρίζει όμως, ένας γονιός προτού καταλήξει στην επιλογή ενόςπρογράμματος ασφάλισης; Τι αξίζει να έχει υπόψιν του, σε ό,τι αφορά στην καλύτερη φροντίδα και την ασφάλεια του παιδιού; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που θα κάνουν την έρευνα αγοράς του ακόμη πιο αποτελεσματική;

Το πρώτο βήμα για να κάνουμε τη βέλτιστη επιλογή, σχετίζεται με τον εντοπισμό των βασικών αναγκών, που θέλουμε και αξίζει να καλύψουμε. Τι θέλει, λοιπόν, κάθε γονιός για το παιδί του, ώστε να αισθάνεται λιγότερη ανασφάλεια;Η πιο μεγάλη ανάγκη είναι να γνωρίζει, ότι θα είναι σε θέση να σταθεί δίπλα στο παιδί του, κάθε στιγμή της ζωής του, παρά τα απρόβλεπτα γεγονότα και τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσει στον δρόμο του. Για να συμβεί αυτό, λοιπόν, ξέρει πως είναι σημαντικό να διασφαλίσει από τώρα στο παιδί ένα εισόδημα, για τη στιγμή που θα το έχει ανάγκη στο μέλλον. Από εκεί και πέρα, η υγεία του παιδιού αποτελεί σίγουρα βασική προτεραιότητα για κάθε γονιό, ειδικότερα εν μέσω πανδημίας και αν αναλογιστούμε πόσο υψηλά είναι σήμερα τα κόστη σε επίπεδο κάλυψης υγείας και διαγνωστικών εξετάσεων.

Επιλέγοντας, λοιπόν, ένα σύγχρονο ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα, όπως το FullLifePlan της Εθνικής Ασφαλιστικής, κάθε γονιός μπορεί να είναι σε θέση να σχεδιάσει τη δημιουργία ενός μελλοντικού κεφαλαίου για το παιδί του, με ευελιξία και σιγουριά.Ένας από τους λόγους για τους οποίους το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεχωρίζει και κέρδισε την προσοχή μας, σχετίζεται με το ότι η επένδυση μέσω του FullLifePlan, δεν απαιτεί αρχικό κεφάλαιο. Έτσι, με τακτικές, μηνιαίες καταβολές του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να επενδύσει -με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 70 ευρώ για διάρκεια του προγράμματος από 15 έτη και άνω-, ο γονιός μπορεί να «χτίσει» σταδιακά ένα επενδυτικό κεφάλαιο για το παιδί, με χρονικό ορίζοντα από 10 έως 20 έτη.

Τα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος ακολουθώντας τη συγκεκριμένη ασφαλιστική - επενδυτική επιλογή είναι σημαντικά, καθώς το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να μειώνεται ο επενδυτικός κίνδυνος όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του. Παράλληλα, ο συμβαλλόμενος μπορεί να ωφεληθεί από τις ενδεχόμενα υψηλότερες αποδόσεις των μακροπρόθεσμων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, περιορίζοντας έτσι και τον κίνδυνο απωλειών. Εξίσου σημαντικό είναι, βέβαια, το γεγονός ότι μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης που παρέχει το πρόγραμμα FullLifePlan, ο συμβαλλόμενος μπορεί να διασφαλίσει παράλληλα την οικογένειά του.

Πώς μπορεί να μεριμνήσει όμως ένας γονιός για το «σήμερα» και το «αύριο» της υγείας του παιδιού του; Οι επιλογές μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι επίσης πολλές και καλύπτουν ακόμη και ζητήματα που αφορούν στο θέμα της πανδημίας. Να αναφέρουμε απλώς ότι όσοι διαθέτουν συμβόλαιο Full Health ΔΙΑΓΝΩΣΗ, έχουν τώρα τη δυνατότητα να κάνουν εξέταση Μοριακής Ανίχνευσης για τον Covid-19, με ελάχιστη συμμετοχή στο κόστος της. Το ίδιο πρόγραμμα δε, με ιδιαίτερα προσιτό κόστος (από 122 ευρώ ετήσιο ασφάλιστρο, ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο καλύψεων), καλύπτει και μία πληθώρα εξετάσεων, με ανώτατο ετήσιο όριο ανάλογα με το ποσό που θα επιλέξει ο ασφαλισμένος. Ειδικά μάλισταγια τα ασφαλισμένα παιδιά, το πρόγραμμα προσφέρει ένα ετήσιο checkup, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε συνεργαζόμενες Παιδιατρικές Κλινικές για Παιδίατρο και Παιδοχειρουργό και προνομιακές τιμές στις υπόλοιπες ειδικότητες. Επιπλέον, μεταξύ άλλων,παρέχει κάλυψη επείγοντος περιστατικού στο εξωτερικό ή ακόμη και φυσιοθεραπευτική φροντίδα.

Παρά λοιπόν τις δυσκολίες της σύγχρονης καθημερινότητας και το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας που επικρατεί, στο χέρι μας είναι να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας ένα περισσότερο ήρεμο και σταθερό «σήμερα» και «αύριο». Οι ανάγκες είναι σίγουρα πολλές, το ίδιο όμως και οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, τον κατάλληλο «σύμμαχο» στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε από τώρα για τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που δεν θα αφήσει τα απρόβλεπτα γεγονότα να ανακόψουν την πορεία τους προς την επίτευξη των στόχων και των ονείρων τους.

Σημαντική επισήμανση: η Εθνική Ασφαλιστική δεν παρέχει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση για την απόδοση ή διατήρηση των επενδυομένων ποσών στα Επενδυτικά τμήματα Κεφαλαίων. Η επένδυση σε Κεφάλαια Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες (ΟΣΕΚΑ) δεν έχει εγγυημένη απόδοση και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.