SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Για Καλό: Το πρόγραμμα αειφορίας που μας εμπνέει να αναλάβουμε δράση για το καλό όλων μας

Για Καλό: Το πρόγραμμα αειφορίας που μας εμπνέει να αναλάβουμε δράση για το καλό όλων μας

Αειφορία και βιώσιμη ανάπτυξη. Δύο λέξεις με μεγάλη σημασία, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου, για όλους τους ευνόητους λόγους.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι πολλοί από εμάς να αντιληφθούμε τη σημασία του να αναλαμβάνουμε καθημερινά δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια, τη διασφάλιση ενός καλύτερου και περισσότερο ποιοτικού «αύριο» για τα παιδιά μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, όλοι μας έχουμε κατανοήσει τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο τρόπος ζωής μας για τον πλανήτη μας και για αυτόν τον λόγο, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για το καλό όλων μας.

Από πού αξίζει να ξεκινήσουμε, λοιπόν; Η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, η χρήση περισσότερων απορρυπαντικών και προϊόντων οικιακής φροντίδας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και γενικά, η στροφή στη βιωσιμότητα, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Για να μπορέσουμε να έχουμε όμως πραγματικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης πραγματικότητας για εμάς και τον πλανήτη μας, είναι σημαντικό να δούμε πιο πολλές εταιρικές πρωτοβουλίες να λαμβάνουν χώρα προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα αειφορίας «Για Καλό», κέρδισε την προσοχή και τη στήριξή μας.

Όταν όλες οι δυνάμεις ενώνονται για καλό

Τι είναι το πρόγραμμα «Για Καλό» και γιατί αξίζει και τη δική σας προσοχή; Πρόκειται για μία ενέργεια με θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, η οποία έχει σκοπό να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πιο καθαρού κόσμου και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης. Όλα αυτά μέσα από μία ολιστική προσέγγιση γύρω από το περιβάλλον και την κοινωνία και την επένδυση σε καινοτομίες που εστιάζουν στη βιωσιμότητα.

Ποιος βρίσκεται όμως πίσω από αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία; Το πρόγραμμα αειφορίας «Για Καλό», μας έρχεται από τον τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas και παρουσιάστηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα σημαντικής ημέρας για τον πλανήτη μας: Της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως η εν λόγω πρωτοβουλία σίγουρα μας χαροποίησε, αλλά δεν μας εξέπληξε. Διότι η Henkel είναι μία από τις πλέον πρωτοπόρες εταιρείες στη βιώσιμη ανάπτυξη παγκοσμίως, με την αειφορία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA και των εταιρικών της αξιών. Ο τομέας Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της δε, υλοποιεί εδώ και χρόνια την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας, η οποία σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, δεσμεύεται για έναν κόσμο πιο καθαρό, θέτοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Οι δράσεις βιωσιμότητας που ξεχωρίζουν στις μέρες μας

Ποιες είναι, λοιπόν, οι δράσεις που κάνουν τώρα τη διαφορά για το καλό όλων μας; Τα παραδείγματα είναι πολλά, όπως εκείνο του πρωτοποριακού περιβαλλοντικού προγράμματος του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», που ξεκίνησε το 2020 στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος «Για Καλό».

Το «Καθάρισε σε Βάθος» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μας καλεί να μην μένουμε πια στην επιφάνεια, τόσο σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα στο σπίτι μας, όσο και εκείνη των θαλασσών μας. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην αποσυμφόρηση των θαλασσών από απορρίμματα και την επεξεργασία του πλαστικού που ανασύρεται μέσω του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας. Όλα αυτά ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος, «τρέχουν» και πολλές δράσεις σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, με στόχο την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης.

Το «Καθάρισε σε Βάθος» δεν είναι όμως το μοναδικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται «Για Καλό». Βλέπετε, η Henkel Ελλάδος -η οποία παρεμπιπτόντως αποτελεί μία από τις λίγες εταιρείες του κλάδου της που διατηρεί παραγωγή στην Ελλάδα- επενδύει σε σημαντικές ενέργειες αειφορίας και μέσα από τον τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας που διαθέτει και μάλιστα, θέτοντας μετρήσιμους στόχους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι φροντίζει ώστε τα προϊόντα της να έχουν μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Να αναφέρουμε απλώς ότι το 90% του όγκου των πλαστικών συσκευασιών των απορρυπαντικών και των προϊόντων οικιακής φροντίδας της εταιρείας είναι 100% ανακυκλώσιμο, ενώ το Persil είναι το πρώτο μαύρο μπουκάλι από 25% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Οι παραπάνω δράσεις στο πλαίσιο του «Για Καλό» μάλιστα, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι το πρόγραμμα στηρίζει και προσφέρει στην κοινωνία και δη, στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, μέσα από πρωτοβουλίες, συνεργασίες και φυσικά, προσφορές, όπως εκείνη των 50.000 προϊόντων της εταιρείας σε συνανθρώπους μας που τα είχαν έχουν ανάγκη.

Ας ενώσουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας με εκείνους οι οποίοι προσπαθούν και εργάζονται ήδη «Για Καλό» και ας φροντίσουμε να μην μένουμε πια στην επιφάνεια, σε ό,τι αφορά στην προστασία του πλανήτη μας. Μέσα από την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης στα παιδιά μας και την επιλογή προϊόντων οικιακής φροντίδας με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μπορούμε να κάνουμε και εμείς μερικά πολύτιμα βήματα για καλό, βήματα που μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο «αύριο» για εμάς και τις επόμενες γενιές.