ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Προσφορές 1,3 δισ. ευρώ και απόδοση 2,125% για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

Eurobank: Προσφορές 1,3 δισ. ευρώ και απόδοση 2,125% για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

Με σημαντική υπερκάλυψη κλείνει το βιβλίο των προσφορών για το ομόλογο της Eurobank, με την τράπεζα να αντλεί συνολικά 500 εκατ. ευρώ όπως είχε αρχικά ανακοινώσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στο 1,3 δισ. ευρώ δηλαδή υπήρξε υπερκάλυψη άνω του 150% σε σχέση με τον αρχικό στόχο. Αντίστοιχα, το κουπόνι του ομολόγου είναι 2% ενώ με βάση την τιμή διάθεσης στο βιβλίο των προσφορών η τελική απόδοση διαμορφώνεται στο 2,125%.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο θα είναι της κατηγορίας senior prefered, διάρκειας έξι ετών και με δυνατότητα ανάκλησης από την τράπεζα στην πενταετία, και αποσκοπεί στη διεύρυνση των πηγών ρευστότητας μέσω πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι τίτλοι αναμένεται να έχουν βαθμολογία Caa1 από τη Moody’s, B από την S&P και CCC από τη Fitch, ενώ σύμβουλοι έκδοσης είναι οι HSBC, Goldman Sachs, UBS, BofA και BNP.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε νέα τιτλοποίηση ύψους 3,3 δισ. ευρώ, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν την συμφωνία με την Nexi για την πώληση του συστήματος εκκαθάρισης συναλλαγών (POS) με το τίμημα να κινείται μεταξύ 250-300 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ