ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή

Attica Bank: Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε από τις 10:37, η μετοχή της Attica Bank, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των κόκκινων δανείων της τράπεζας αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020.

Σημειώνεται ότι στο άνοιγμα της συνεδρίασης και πριν την αναστολή της διαπραγμάτευσης η μετοχή της Attica Bank κατέγραφε ζημιές 14,69%.

Σύμφωνα με κύκλους της τράπεζας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από την Attica Bank διευκρινήσεις σχετικές με τη διαχείριση των ζημιών στη βάση του νομού Χαρδούβελη, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μαζί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2020 η τράπεζα ανέφερε ότι θέτει σε εφαρμογή ένα ισχυρό τριετές επιχειρηματικό σχέδιο, με στόχο το διπλασιασμό των χορηγήσεων, το μηδενισμό ΜΕΔ/ΜΕΑ, τη συμμετοχή στον “ΗΡΑΚΛΗ ΙΙ” και την βελτίωση της ποιότητας των εποπτικών κεφαλαίων, μέσω της ενεργοποίησης του αρ.27Α του Ν. 4172/2013.

Στο σκέλος των αποτελεσμάτων, κατέγραψε ζημιές μετά φόρων 306,41 εκατομμύρια ευρώ με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών, δηλαδή τα 286,032 εκατομμύρια ευρώ να προκύπτουν από προβλέψεις που πήρε για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Το γεγονός αυτό οδήγησε στην αναστολή της διαπραγμάτευσης προκειμένου να αποφευχθούν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τη μετοχή της έως ότου ξεκαθαρίσουν τα επόμενα βήματα για το μέλλον της τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ