ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jacek Olczak (Philip Morris): Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια χρήστες IQOS παγκοσμίως

Jacek Olczak (Philip Morris): Περισσότεροι από 19 εκατομμύρια χρήστες IQOS παγκοσμίως

Τους 19 εκατομμύρια παγκοσμίως έχουν φτάσει οι χρήστες του IQOS, εξ των οποίο τα 14 εκατομμύρια έχουν στραφεί πλήρως στα εναλλακτικά προϊόντα και έχουν διακόψει το κάπνισμα των παραδοσιακών τσιγάρων.

Αυτό ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International Jacek Olczak τονίζοντας ότι η εταιρεία επενδύει πλέον σχεδόν αποκλειστικά στα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος που περιέχουν λιγότερη νικοτίνη.

Απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece, o κ. Olczak ανέφερε ότι η χώρα μας είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη ως προς τα μερίδια αγοράς του IQOS, το οποίο στην Αθήνα φτάνει το 22% του συνόλου των προϊόντων καπνού.

Αντίστοιχα, στην Ιαπωνία, όπου έχει και τη μεγαλύτερη διείσδυση το ποσοστό των εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος ανέρχεται στο 30% συνολικά ενώ το IQOS κατέχει το 25% της συνολικής πίττας.

Συνολικά, τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού έφτασαν το 28% των συνολικών πωλήσεων της Philip Morris, ενώ το ποσοστό αυτό μπορεί να φθάσει στο 50% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης ο νέος CEO της Philip Morris τόνισε ότι παραμένει πιστός στο όραμα του προκατόχου του Αντρέ Καλκατζόπουλο για έναν «κόσμο χωρίς τσιγάρο» ενώ εξήρε και τη θέση των ελληνικών αρχών ως προς την αντιμετώπιση των εναλλακτικών προϊόντων καπνού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Olczak πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του CEO που κατείχε ο κ. Καλκατζόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Έτσι, παραμένοντας στο ίδιο μοτίβο ανάφερε πως μια σειρά από χώρες εξετάζουν τη λύση των εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος, κάνοντας ειδική αναφορά στην αδειοδότηση του IQOS από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ως προϊόν καπνού διαφοροποιημένου κινδύνου.

Και τόνισε πως πλέον είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί ο στόχος του «κόσμου χωρίς τσιγάρο» κάτι που με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ