SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η ασφάλεια στο σπίτι έγινε το βασικό ζητούμενο στη νέα πραγματικότητα

Πώς η ασφάλεια στο σπίτι έγινε το βασικό ζητούμενο στη νέα πραγματικότητα

Τον τελευταίο χρόνο η έννοια του σπιτιού έχει λάβει άλλες, ακόμη πιο σημαντικές διαστάσεις για όλους μας και αναμφίβολα, οι νέες συνθήκες στη ζωή μας, μας έκαναν να βάλουμε την άνεση και την ασφάλεια των προσωπικών μας χώρων σε πρώτο πλάνο. Τα σπίτια μας μετατράπηκαν σε χώρους, στους οποίους όχι μόνο ξεκουραζόμαστε, αλλά εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε και δημιουργούμε νέες εμπειρίες.

Ωστόσο, με τον χρόνο παραμονής μας στο σπίτι να έχει αυξηθεί σημαντικά σε καθημερινή βάση τους τελευταίους μήνες, όλο και περισσότεροι από εμάς αντιλαμβανόμαστε, πως η ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός των προσωπικών μας χώρων. Ξαφνικά λοιπόν, λέξεις όπως η «ασφάλεια» και η «ευελιξία» έγιναν μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου και το θέμα της προστασίας του σπιτιού μετατράπηκε σε ζητούμενο στη νέα μας καθημερινότητα.

Οι καθημερινοί κίνδυνοι που «απειλούν» τον πιο πολύτιμο χώρο μας

Ποια είναι όμως τα βασικά ζητήματα, τα οποία αξίζουν την προσοχή μας σήμερα, σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια του σπιτιού μας; Ποιοι είναι οι καθημερινοί κίνδυνοι, οι οποίοι μπορούν να «απειλήσουν» την ηρεμία της οικογενειακής μας εστίας;

Η λίστα είναι αναμφίβολα μεγάλη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η αιτία βρίσκεται σε απλές, καθημερινές κινήσεις και συμπεριφορές μας, ενώ σχετίζεται και σε σημαντικό βαθμό με τις ίδιες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα, για να κάνουμε πιο άνετη τη ζωή μας ή ακόμη και με τις ίδιες τις υποδομές τους σπιτιού μας. Για παράδειγμα, κάτι τόσο συχνό και κοινό, όπως το βραχυκύκλωμα μιας ηλεκτρικής συσκευής, συνδέεται άμεσα και σε πολλές περιπτώσεις με τον κίνδυνο εμφάνισης πυρκαγιάς στο σπίτι. Ωστόσο, δεν αποτελεί την μοναδική αιτία που μπορεί να ταράξει την οικογενειακή θαλπωρή. Η θραύση σωληνώσεων αποτελεί ένα ακόμη κοινό ζήτημα, το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίζουμε συχνά, ειδικότερα όσοι ζούμε σε κτήρια άνω των 30 ετών.

Για τους περισσότερους από εμάς, βέβαια, το θέμα των κλοπών, αλλά και εκείνο των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα, αποτελούν τους πλέον σημαντικούς παράγοντες, που μας κάνουν να αισθανόμαστε ανασφάλεια μέσα στο ίδιο μας το σπίτι: Από ζημιές που μπορούν να προκληθούν λόγω κλοπής, μέχρι ζημιές από φυσικά φαινόμενα.

Οι ευέλικτες λύσεις που μας προσφέρουν την ασφάλεια που έχουμε ανάγκη

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός, ότι το 2021 η ασφάλιση των προσωπικών μας χώρων γίνεται ο «κανόνας» στη ζωή μας. Διότι, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πιο έντονα την περίοδο που διανύουμε, τη σημασία της ασφάλειας και σε ό,τι αφορά στην καθημερινότητά στο σπίτι, τον χώρο που μετατράπηκε στο προσωπικό μας «καταφύγιο» και αποτελεί το επίκεντρο της νέας μας πραγματικότητας.

Πώς μπορεί όμως ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα να μας προσφέρει την ασφάλεια που επιθυμούμε να απολαμβάνουμε εντός, σε καθημερινή βάση και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι θα πάρουμε τη βέλτιστη απόφαση για εμάς, ανάμεσα σε μία πληθώρα επιλογών; Το στοιχείο-«κλειδί» που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προστασία του σπιτιού μας, είναι η ευελιξία. Διότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, λόγω των συνεχών μεταβολών στη ζωή μας, έχουμε ανάγκη από ευέλικτες λύσεις ασφάλισης , με τις οποίες μπορούμε να επιλέξουμε τις καλύψεις που εμείς επιθυμούμε και έχουμε ανάγκη και μάλιστα, με κόστος που ταιριάζει στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό και δεν μας επιβαρύνει.

Αυτός είναι ο λόγος, που το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας Full Home της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεχωρίζει στις μέρες μας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατίθεται σε τέσσερα διαφορετικά πακέτα: Basic, Extra, Advance και Max- και μέσα από αυτά, παρέχει μια ανταγωνιστική λύση ασφάλισης κατοικίας και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Όλα αυτά, με την προσθήκη νέων καλύψεων και προσφέροντας στους ασφαλισμένους την απαραίτητη ευελιξία να επιλέξουν οι ίδιοι τις καλύψεις τους.

Εκτός λοιπόν από καλύψεις που αφορούν σε καθημερινούς κινδύνους, όπως, βραχυκυκλώματα, διαρροές, φωτιές, πυρκαγιές, ζημιές από κλοπές και φυσικά φαινόμενα και αστική ευθύνη του ασφαλισμένου για υλικές ζημιές σε τρίτους, το Full Home προσφέρει και πολλές επιπλέον. Από κάλυψη για αλλοίωση τροφίμων εξαιτίας καλυπτόμενου κινδύνου, μέχρι κάλυψη για ληστεία πολύτιμων αντικειμένων, για αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών και έξοδα έκδοσης οικοδομικών αδειών, καθώς και για δωρεάν υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης αποκατάστασης ζημιών στην ασφαλισμένη κατοικία τους.

Με την καθημερινή μας ασφάλεια να αποτελεί το ζητούμενο για όλους μας σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκτός από τη δική μας προστασία, καλούμαστε να διασφαλίσουμε και εκείνη του πιο πολύτιμου χώρου μας, του χώρου στον οποίο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δηλαδή του σπιτιού μας. Και ασφαλίζοντας το σπίτι μας, μπορούμε να αισθανόμαστε περισσότερο σίγουροι τόσο για τη δική μας ασφάλεια, όσο και της οικογένειάς μας. Το ποιο πρόγραμμα ασφάλισης θα επιλέξουμε, εξαρτάται από τις προσωπικές ανάγκες. Όταν όμως υπάρχει ευελιξία στο full, όλα γίνονται πιο απλά.