ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φλερτ δισεκατομμυρίων: Κοντά σε συμφωνία AT&T και Discovery

Φλερτ δισεκατομμυρίων: Κοντά σε συμφωνία AT&T και Discovery
Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP

Κοντά σε συμφωνία με την Discovery προκειμένου να δημιουργηθεί ένας γίγαντας των ψηφιακών Μέσων με εταιρική αξία 150 δισεκ. δολαρίων είναι η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης AT&T, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ

Το διοικητικό συμβούλιο της AT&T συναντήθηκε την Κυριακή για να εγκρίνει τη συμφωνία, ανέφεραν άτομα με άμεση γνώση του θέματος στους FT. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η συμφωνία θα συγχωνεύσει έναν από τους πιο πολύτιμους καταλόγους του Χόλιγουντ - που καλύπτει τα στούντιο ταινιών και τηλεόρασης της Warner Bros, το δίκτυο HBO και ένα χαρτοφυλάκιο καλωδιακών καναλιών, συμπεριλαμβανομένου του CNN - με την Discovery.

Πρόκειται για μια άκρως επιθετική στρατηγική κίνηση - απάντηση στα περιεχόμενα των Netflix, Disney και Amazon.

Μετά από χρόνια όπου το Netflix να κυριαρχεί στο τοπίο του streaming, οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας προσπάθησαν να σηκώσουν ανάστημα με τις δικές τους υπηρεσίες.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Disney, η Apple, η WarnerMedia, η Comcast, η Discovery και άλλοι έχουν ξεκινήσει πλατφόρμες streaming καθώς παλεύουν για ένα κομμάτι της πίτας.

Η δομή της συμφωνίας είναι ασαφής, αλλά η AT&T, η οποία έχει αγοραία αξία περίπου 230 δισ. δολάρια, αναμένεται να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της επικείμενης οντότητας. Η Discovery έχει αγοραία αξία 24 δισ. δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ