ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ

Alpha Bank: Σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ
INTIME NEWS

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 800 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Alpha Bank με στόχο τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού.

Τι δηλώνει το ΤΧΣ

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του είναι αρωγός κάθε προσπάθειας των τραπεζών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους», τονίζουν πηγές του Ταμείου με αφορμή τις ανακοινώσεις της τράπεζας.

«Ως μέτοχος της Alpha Bank, στηρίζει πλήρως την αναθεώρηση του τριετούς στρατηγικού σχεδίου της Τράπεζας και το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων για την χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. Η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρώνουν.

Το ΤΧΣ θα τοποθετηθεί αναλυτικά μόλις ολοκληρωθούν οι διερευνητικές κινήσεις και διαμορφωθεί η πρόταση του ΔΣ της τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ