ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Πέρασαν στη Reggeborgh οι μετοχές του Λεωνίδα Μπόμπολα

Ελλάκτωρ: Πέρασαν στη Reggeborgh οι μετοχές του Λεωνίδα Μπόμπολα

Στην κατοχή της ολλανδικής Reggeborgh πέρασε το μεγαλύτερο κομμάτι των μετοχών που κατείχε ο Λεωνίδας Μπόμπλας στην Ελλάκτωρ σε συνέχεια της μεταξύ τους συμφωνίας (call option).

Συγκεκριμένα, μέσω του Χρηματιστηρίου διακινήθηκε πακέτο, 20,3 εκατ. μετοχών που αντιστοιχούν στο 9,49% της Ελλάκτωρ, στην τιμή των 1,20 ευρώ, δηλαδή με discount 14% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή.

Έτσι, πλέον το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα στην εταιρεία διαμορφώνεται στο 2,5% περίπου ενώ αντίστοιχα αυτό της Reggeborgh αυξάνει στο 23,66% έναντι 14,17% που είχε μέχρι πρότινος.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 120,5 εκατ. ευρώ την οποία και ενέκρινε η πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Έτσι, η Reggeborgh ενισχύει έτι περαιτέρω τη θέση της, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημασία που δίνει στην εταιρεία και τη δέσμευσή της να την ενισχύσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια έχει δεσμευθεί όχι μόνο να συμμετάσχει στην αύξηση κατά το ποσοστό που της αναλογεί αλλά και να αποκτήσει όποιες τυχόν αδιάθετες μετοχές προκύψουν από τη διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ