Επιθεώρηση στον Πρίνο πραγματοποίησε η ΕΔΕΥ
Ανανεώθηκε:
Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας, για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης.
Στην επιθεώρηση έλαβαν μέρος επιθεωρητές της ΕΔΕΥ Α.Ε., με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιθεωρητών της εταιρείας Lloyd’s, η οποία διαθέτει διεθνή εμπειρία στη βιομηχανία υδρογονανθράκων. Μέρος της επιθεώρησης παρακολούθησε και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΔΕΥ Α.Ε., κ. Αριστοφάνης Στεφάτος.
Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 24 έως 28 Μαΐου και κάλυψε θέματα ακεραιότητας γεωτρήσεων στις εξέδρες Κάππα του πεδίου της Ν. Καβάλας και Άλφα και Βήτα του συμπλέγματος του Πρίνου. Επίσης, καλύφθηκαν και θέματα ετοιμότητας του διαχειριστή για απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η ΕΔΕΥ Α.Ε. επιθεωρεί τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις βάσει προγράμματος που σχεδιάζει σε ετήσια βάση, με σκοπό την αποτελεσματική εποπτεία τους και την εξασφάλιση της συμμόρφωσής τους με την Ελληνική νομοθεσία.
Αναφορικά με την πρόσφατη επιθεώρηση στον Πρίνο ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΔΕΥ κ. Στεφάτος δήλωσε ότι: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ολοκλήρωση από την ΕΔΕΥ Α.Ε. μίας πολύ σημαντικής επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας. Η ΕΔΕΥ Α.Ε. εκτελώντας το ρυθμιστικό της ρόλο υλοποιεί απρόσκοπτα το πρόγραμμά της, διασφαλίζοντας την τήρηση του πλαισίου υπεράκτιας ασφάλειας».
Λίμνη στην Ηγουμενίτσα «βάφτηκε» ροζ - Πώς εξηγείται το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο
23:43
«Η Ουκρανία δεν συμμετείχε στο σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream» λέει ο Ζελένσκι
23:30
«Πόλεμος» δασμών ΗΠΑ - Καναδά: «Καταστροφικές» οι συνέπειες προειδοποιεί η Ουάσινγκτον
23:17
e-ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών από Δευτέρα (24/8) έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου
23:05