ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιθεώρηση στον Πρίνο πραγματοποίησε η ΕΔΕΥ

Επιθεώρηση στον Πρίνο πραγματοποίησε η ΕΔΕΥ

Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) η επιθεώρηση των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας, για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης.

 

Στην επιθεώρηση έλαβαν μέρος επιθεωρητές της ΕΔΕΥ Α.Ε., με τη συνδρομή εξειδικευμένων επιθεωρητών της εταιρείας Lloyd’s, η οποία διαθέτει διεθνή εμπειρία στη βιομηχανία υδρογονανθράκων. Μέρος της επιθεώρησης παρακολούθησε και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΔΕΥ Α.Ε., κ. Αριστοφάνης Στεφάτος.

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 24 έως 28 Μαΐου και κάλυψε θέματα ακεραιότητας γεωτρήσεων στις εξέδρες Κάππα του πεδίου της Ν. Καβάλας και Άλφα και Βήτα του συμπλέγματος του Πρίνου. Επίσης, καλύφθηκαν και θέματα ετοιμότητας του διαχειριστή για απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η ΕΔΕΥ Α.Ε. επιθεωρεί τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις βάσει προγράμματος που σχεδιάζει σε ετήσια βάση, με σκοπό την αποτελεσματική εποπτεία τους και την εξασφάλιση της συμμόρφωσής τους με την Ελληνική νομοθεσία.

Αναφορικά με την πρόσφατη επιθεώρηση στον Πρίνο ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΔΕΥ κ. Στεφάτος δήλωσε ότι: «Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ολοκλήρωση από την ΕΔΕΥ Α.Ε. μίας πολύ σημαντικής επιθεώρησης στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου και Νότιας Καβάλας. Η ΕΔΕΥ Α.Ε. εκτελώντας το ρυθμιστικό της ρόλο υλοποιεί απρόσκοπτα το πρόγραμμά της, διασφαλίζοντας την τήρηση του πλαισίου υπεράκτιας ασφάλειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ