SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι

Μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι

Μάθε γιατί το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις μεταμόσχευση μαλλιών. Τι λένε οι ειδικοί και πως μπορείς να αποκτήσεις ξανά πλούσια και υγιή μαλλιά.

Τα τελευταία χρόνια, η μεταμόσχευση μαλλιών έχει αναδειχθεί στην πλέον αποτελεσματική θεραπεία για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης. Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνικές, αποτελούν πόλο έλξης για άνδρες και γυναίκες από όλο τον κόσμο, που θέλουν να αποκτήσουν ξανά πυκνά μαλλιά και να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Το ερώτημα για το αν μπορεί να γίνει μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι, φαίνεται πως αποτελεί την πιο συχνή απορία όλων όσων σκέφτονται να επωφεληθούν από την ανάπαυλα της καλοκαιρινής άδειας και να αντιμετωπίσουν την τριχόπτωση κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που για κάποιο λόγο πιστεύουν πως οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της εποχής - με τον καυτό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες - θα κάνει πιο δύσκολη τη μετεγχειρητική πορεία της συνεδρίας τους και τελικά, θα επηρεάσει το αποτέλεσμα τους.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική αφού στην πραγματικότητα, το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική περίοδος για μεταμόσχευση μαλλιών! Και αυτό ισχύει γιατί ο χρόνος επούλωσης και το τελικό αποτέλεσμα δεν διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους μήνες ενώ αντίθετα, ο ασθενής έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση του, για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.

Ο βρετανός ηθοποιός Darragh Kelliher ήρθε στην Ελλάδα και συνδύασε τις καλοκαιρινές διακοπές με μεταμόσχευση μαλλιών στην DHI.

Μεταμόσχευση μαλλιών στις διακοπές

Προκειμένου να πάρει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη μεταμόσχευση μαλλιών, το CNN.gr απευθύνθηκε στην ιατρική ομάδα του DHI Global Medical Group, που ασχολείται με τη Διάγνωση, Πρόληψη και Θεραπεία της τριχόπτωσης από το 1970.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι, το καλοκαίρι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε όσους θέλουν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί ασθενείς από το εξωτερικό, έρχονται στην Ελλάδα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης τους, συνδυάζοντας τη συνεδρία τους με ξέγνοιαστες διακοπές.

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία που δεν επηρεάζει το καθημερινό πρόγραμμα του ασθενή. Αυτό σημαίνει πως για την εκτέλεση της συνεδρίας θα χρειαστεί μόνο μια μέρα καλοκαιρινής άδειας. Στη συνέχεια, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητες του ή να συνεχίσει τις διακοπές του” δηλώνουν τα μέλη της ιατρικής ομάδας της DHI Αθήνας.

Ποιες είναι όμως οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσει και τι πρέπει να προσέξει όποιος κάνει μεταμόσχευση μαλλιών το καλοκαίρι;

Οι μετεγχειρητικές οδηγίες, είναι ίδιες για όλες τις εποχές του χρόνου, είτε πρόκειται για χειμώνα είτε για καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τις πρώτες μέρες, συστήνουμε τη χρήση καπέλου και την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και επαφής με τη θάλασσα. Δηλαδή, ότι ακριβώς ισχύει και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού, ο ασθενής μπορεί να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές άφοβα, χωρίς κανένα πρόβλημα.”

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομουστακάκης ανήκει στην κατηγορία των ανδρών που ξεπέρασαν το πρόβλημα της τριχόπτωσης με τη μεταμόσχευση μαλλιών DHI.

Πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών

Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών είναι ελάχιστα επεμβατική διαδικασία, που εκτελείται από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς, που ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Η συνεδρία ολοκληρώνεται σε λίγες μόλις ώρες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία ή της καθημερινές του δραστηριότητες, την επόμενη ημέρα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, με την προηγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών Direct Hair Implantation, υγιή τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού - που δεν έχει υποστεί αραίωση - μεταφέρονται ένα προς ένα και εμφυτεύονται απευθείας στο σημείο όπου υπάρχει αραίωση. Μετά την τοποθέτησή τους, τα τριχοθυλάκια ακολουθούν την κανονική πορεία ζωής τους, με αποτέλεσμα την φυσική τους ανάπτυξη.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη και εκτελείται με χρήση τοπικής αναισθησίας ενώ κατά τη διάρκεια της, ο ασθενής μπορεί να ακούσει μουσική, να παρακολουθήσει τηλεόραση αλλά και να απολαύσει ένα ελαφρύ γεύμα. Μάλιστα, η τεχνική Direct Hair Implatation, εκτελείται μόνο από έμπειρους γιατρούς που έχουν εκπαιδευτεί στην Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου (London Hair Restoration Training Academy).

Αξίζει να σημειωθεί πως τα νέα μαλλιά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα ενώ το τελικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι τόσο φυσικό που κανείς δε μπορεί να καταλάβει πως έχει προηγηθεί οποιαδήποτε θεραπεία.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι ιδανική για άντρες και γυναίκες, σε όποια βαθμίδα τριχόπτωσης και αν ανήκουν.

Δυνάμωσε τα μαλλιά σου!

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμη και όταν δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην φροντίδα των μαλλιών μας και να τα “θωρακίζουμε” από πιθανή βλάβη που μπορεί να επιφέρουν οι υψηλές θερμοκρασίες, ο ήλιος και το αλάτι της θάλασσας.

Ιδανικά, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που είναι ιδανικό για άνδρες και γυναίκες που θέλουν να προστατεύσουν αλλά και να δυναμώσουν τα μαλλιά τους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό ακριβώς προσφέρει το ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας και πρόληψης της τριχόπτωσης DHI Anagen που αναπτύχθηκε από την Ιατρική Ομάδα της DHI σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Το καινοτόμο πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδυναμωτικές θεραπείες PRP που συμβάλλουν στην τόνωση της τριχοφυΐας προσφέροντας πιο πλούσια και υγιή μαλλιά καθώς και ειδικά προϊόντα καθημερινής φροντίδας, για την τόνωση της τριχοφυΐας και την ενδυνάμωση των μαλλιών. Επιπλέον, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη, σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες και ψυχολόγους, σε όλους όσους νοιώθουν πως η τριχόπτωση έχει επηρεάσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση τους.

Η ενδυναμωτική θεραπεία PRP συμβάλει στην τόνωση της τριχοφυΐας και δυναμώνει τα μαλλιά.

Διάγνωση της τριχόπτωσης: Κάνε το πρώτο βήμα

Το πιο σημαντικό βήμα για την θεραπεία της τριχόπτωσης είναι η σωστή και εις βάθος διάγνωση. Άλλωστε, τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ αποτελούν τη βάση για το θεραπευτικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει σε ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το διαγνωστικό σύστημα DSA της DHI, εξετάζει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την τριχόπτωση- όπως η ψυχολογία, η διατροφή, η γενετική προδιάθεση και το περιβάλλον- και καθορίζει το ιδανικό πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή.

Μάλιστα, η Διάγνωση της τριχόπτωσης προσφέρεται online από την ασφάλεια του σπιτιού του κάθε ασθενή, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί την κλινική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία των μαλλιών, τη μεταμόσχευση μαλλιών Direct Hair Implantation και τις θεραπείες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, απευθυνθείτε στους ειδικούς του DHI Global Medical Group.

DHI Αθήνας

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 30, Νέος Κόσμος

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 9211630

Email: info@dhiglobal.com

Website: www.dhi.gr