ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπουλούτας (Ελλάκτωρ): Ο όμιλος έχει αλλάξει σελίδα

Μπουλούτας (Ελλάκτωρ): Ο όμιλος έχει αλλάξει σελίδα

Την εκτίμησή του πως ο Όμιλος Ελλάκτωρ έχει αλλάξει σελίδα μπαίνοντας σε αναπτυξιακή πορεία εξέφρασε ο CEO της εταιρείας κ. Ευθύμιος Μπουλούτας αναφέροντας πως από την επόμενη χρονιά ο τομέας της κατασκευής θα είναι κερδοφόρος.

Παράλληλα, ως προς το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ ξεκαθάρισε ότι αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου ενώ ανέφερε πως από τους υφιστάμενους μετόχους μόνο η Reggeborgh έχει ενημερώσει εγγράφως το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πως προτίθεται να συμμετάσχει τόσο για το ποσοστό που της αναλογεί όσο και για τις τυχόν αδιάθετες μετοχές.

Επιπλέον, στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει κατά περίπου 1% το κόστος κεφαλαίου μέσα στους επόμενους 12 μήνες εξασφαλίζοντας χαμηλότερα επιτόκια σε νέα δάνεια και project financing καθώς η σχέση της με τις τράπεζες έχει βελτιωθεί κατακόρυφα.

Στο μέτωπο της ανάπτυξης, η Ελλάκτωρ διεκδικεί έργα σε όλους τους τομείς στους οποίους επιχειρεί, ήτοι στην κατασκευή, στις ΑΠΕ αλλά και τις παραχωρήσεις. Μάλιστα, έχει θέσει τρεις βασικούς στόχους, οι οποίοι είναι τα έργα στο Ελληνικό, ο ΒΟΑΚ καθώς και η Πολιτεία Καινοτομίας στο παλιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ. Ήδη πάντως στον τομέα της κατασκευής η ΑΚΤΩΡ έχει υπογράψει νέες συμβάσεις έργων ύψους 165 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται το 2022 να «γυρίσει» στην κερδοφορία.

Την ίδια στιγμή πάντως, στρατηγική του ομίλου είναι να μειώσει τα ιδιαίτερα υψηλά κόστη που προκύπτουν από τη δραστηριοποίησή του σε πολλές χώρες, ειδικά μακριά από την Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάκτωρ θα στραφεί πλέον στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και σε άλλες κοντινές χώρες, εξοικονομώντας έτσι σημαντικά κεφάλαια από τη διακοπή κοστοβόρων δραστηριοτήτων μακριά από τη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως επιθυμία είναι να διευρυνθεί το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με όρους αγοράς, κοιτάζοντας τις προσδοκώμενες αποδώσεις των ιδίων κεφαλαίων (IRR) ανά επένδυση.

Τέλος αναφερόμενος στα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης ανέφερε πως σκοπός είναι η διεύρυνση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που θα γίνει στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ