ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: Eπένδυση σε νέες υποδομές και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο

Πλαίσιο: Eπένδυση σε νέες υποδομές και αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο

Τις επενδύσεις του σε υποδομές logistics συνεχίζει ο όμιλος Πλαίσιο με τη διοίκηση της γνωστής αλυσίδας λιανεμπορίου να ανακοινώνει -κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων- ότι προχωρά στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της εταιρείας Ακρίτας στην περιοχή της Μαγούλας.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε τις αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου να συμμορφωθεί η εισηγμένη με το νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης.

Η σημαντικότερη από τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο αφορά την «αποχώρηση» του Γιώργου Γεράρδου από τη θέση του συν-διευθύνοντος συμβούλου με τον ιδρυτή της αλυσίδας να παραμένει ως πρόεδρος της Πλαίσιο.

Ο Κώστας Γεράρδος διατηρεί τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά δεν θα έχει εκείνη του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου. Αντιπρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη ο Απόστολος Ταμβακάκης, ενώ στα νέα μέλη περιλαμβάνονται ακόμη ο Κώστας Μητρόπουλος, ο Αλέξης Πιλάβιος και η Κατερίνα Βασιλάκη.

Όσον αφορά την νέα επένδυση, αφορά την υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Ακρίτας στη Μαγούλα, 6.350 τ.μ. σε 16 στρέμματα παρακείμενα των υπαρχόντων αποθηκευτικών χώρων της Πλαίσιο.

Το ποσό της εξαγοράς ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ όπως αναφέρθηκε και θα ολοκληρωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις στην Ακρίτας αλλά μέχρι τότε έχει προχωρήσει η εκμίσθωση και η χρήση του συγκεκριμένου ακινήτου.

Η κίνηση αυτή, όπως επισημάνθηκε, θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της αλυσίδας, ιδίως σε περιόδους αιχμής αλλά και την ανάπτυξη νέων αυτοματισμών.

Με την εξαγορά, η Πλαίσιο φθάνει να έχει ιδιόκτητους χώρους αποθήκευσης 40 χιλ. τ.μ. σε έκταση 74 στρεμμάτων, ενώ οι συνολικοί αποθηκευτικοί χώροι ανέρχονται πλέον στα 50 χιλ. τ.μ. σε έκταση 100 στρεμμάτων.

Ο κ. Κ. Γεράρδος επεσήμανε ότι η χρονιά εξελίσσεται αρκετά καλά για το Πλαίσιο, το οποίο δείχνει να κερδίζει μερίδια με δεδομένο ότι η ζήτηση φαίνεται να παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι αξιοποιώντας την εξαιρετική εικόνα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη χρονιά.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ