ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Τσαμάζ: Οι πυλώνες της επόμενης δεκαετίας για τον όμιλο ΟΤΕ

Μ. Τσαμάζ: Οι πυλώνες της επόμενης δεκαετίας για τον όμιλο ΟΤΕ
Intime

Σε 3 πυλώνες βασίζεται το στρατηγικό σχέδιο του ομίλου ΟΤΕ για την τρέχουσα δεκαετία με τον στόχο της διοίκησης να είναι η παγίωση της θέσης του ομίλου ως του κορυφαίου παρόχου ψηφιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, σημειώνοντας πως οι τρεις πυλώνες είναι οι πελάτες, τα δίκτυα και οι λειτουργίες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, τα επόμενα 10 χρόνια οι πελάτες του ομίλου θα χρειάζονται ένα τεχνολογικό οικοσύστημα, συνδεδεμένο με ολόκληρο τον κόσμο και προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες. «Χτίζουμε συστηματικά τις υποδομές που στηρίζουν αυτό το τεχνολογικό οικοσύστημα.

Ο Όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε δίκτυα και δεσμεύεται για επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2024» ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι να παρέχουμε την τεχνολογική βάση στην οποία θα στηριχθεί η ανάκαμψη της χώρας» με τον όμιλο να διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Όσον αφορά τον πυλώνα των λειτουργιών, ο κ. Τσαμάζ επεσήμανε ότι σε 10 χρόνια ο όμιλος ΟΤΕ θα είναι πιο ψηφιακοποιημένος, θα έχει αυτοματοποιήσει ό,τι είναι εφικτό και θα έχει αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες ό,τι δεν ανήκει στις βασικές λειτουργίες του, ενώ θα δουλεύει σε μικρότερες και πιο ευέλικτες ομάδες.

«Με άλλα λόγια, θα έχουμε αποβάλλει ό,τι έχει απομείνει από το μονοπώλιο του παρελθόντος, και θα έχουμε υιοθετήσει τη στάση και τον τρόπο σκέψης που θα μας πάνε μπροστά» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του, προσθέτοντας ότι «η όποια αναδιοργάνωση και τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης θα συνεχίσουν να υλοποιούνται με κατανόηση και γενναιοδωρία για όλους τους εργαζομένους».

Όσον αφορά στη γενική συνέλευση, οι μέτοχοι αποφάσισαν τη διανομή μερίσματος 0,68 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date) θα είναι η Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021. Ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

Επίσης, λόγω λήξης της θητείας του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου εκλέχθηκε νέο 10μελές συμβούλιο για τριετή θητεία. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:


1. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος
2. Eelco Blok, Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
3. Χαράλαμπος Μαζαράκης, Εκτελεστικό μέλος
4. Robert Hauber, Μη εκτελεστικό μέλος
5. Kyra Orth, Μη εκτελεστικό μέλος
6. Dominique Leroy, Μη εκτελεστικό μέλος
7. Michael Wilkens, Μη εκτελεστικό μέλος
8. Catherine de Dorlodot, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
9. Δημήτρης Γεωργούτσος, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
10. Γρηγόριος Ζαριφόπουλος, Μη εκτελεστικό μέλος
Στη σύνθεση του ως άνω διοικητικού συμβουλίου συμμετέχουν για πρώτη φορά η κα de Dorlodot και ο κ. Ζαριφόπουλος.
Η θητεία των ως άνω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου λήγει κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ