ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς επενδυτές

Ελλάκτωρ: Ψήφος εμπιστοσύνης από διεθνείς επενδυτές

Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ δίνει ένα από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης.

Πρόκειται για την AtlasInvest, η οποία επενδύει στην Ελλάκτωρ με ένα πακέτο 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της. Μάλιστα, η επένδυση έγινε με premium σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής στο Χρηματιστήριο, επιβεβαίωνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.

Έτσι, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, ο Όμιλος Ελλάκτωρ παρά τις δυσκολίες εκτιμάται και αξιολογείται ως δυνατή επένδυση από τα μεγαλύτερα fund της Ευρώπης – ένα ευρύτερο μήνυμα εμπιστοσύνης όχι μόνο προς τον Όμιλο και τις δυνατότητές του αλλά και προς τη χώρα και τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της.

Ποια είναι η AtlasInvest

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντούν στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ