ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοδο έως 40% προβλέπει για τη μετοχή η Euroxx

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοδο έως 40% προβλέπει για τη μετοχή η Euroxx

Tιμή-στόχο τα 2,20 ευρώ δίνει η Euroxx Χρηματιστηριακή για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, γεγονός που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου άνω του 40% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό.

Όπως αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο “Sunrise after the Storm” (Η Ανατολή μετά την Καταιγίδα) η επιτυχία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της τράπεζας σε συνδυασμό με την έκδοση ομολόγου 600 εκατ. ευρώ διευκολύνουν το πλάνο της εκκαθάρισης του ισολογισμού της.

Πλέον, ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) ανέρχεται στο 19,5%, ενώ η τράπεζα σχεδιάζει να επιταχύνει σημαντικά τη μείωση κινδύνου του ισολογισμού της, μειώνοντας τον δείκτη NPE κάτω από το 10% τους επόμενους 12 μήνες με την ολοκλήρωση δύο επιπλέον μεγάλων τιτλοποιήσεων 11 δισ. ευρώ, πέρανω των Vega και Phoenix που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Παράλληλα, η Euroxx προβλέπει σημαντική ανάκαμψης της Ελλάδας στο β’ εξάμηνο του 2021, καθώς οι εμβολιασμοί, η επανέναρξη του τουριστικού τομέα και η εφαρμογή του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας θα δώσουν ώθηση στην εγχώρια οικονομία.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το αποτύπωμα της Τράπεζας Πειραιώς δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να κατακτήσει κορυφαίο μερίδιο αυτής της μοναδικής ευκαιρίας πιστωτικής επέκτασης.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στις θετικές προβλέψεις της Euroxx καθώς εκτιμά πως η επέκταση του σχεδίου «Ηρακλής» και η πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου περιορίζουν αυτούς τους κινδύνους και υποστηρίζουν την επιτάχυνση της μείωσης των κόκκινων δανείων. Παράλληλα, η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και η βελτίωση της αποδοτικότητας κόστους, θα βοηθήσουν την ικανότητα δημιουργίας κερδών της Πειραιώς στο μεσοπρόθεσμο διάστημα γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την άνοδο της τιμής της μετοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ