ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Στόχος χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ σε μια πενταετία

Premia Properties: Στόχος χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 δισ. ευρώ σε μια πενταετία

Ραγδαία αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της η Premia Properties (πρώην Pasal Development) θέτοντας στόχο η αξία του να φτάσει τα 500 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια από σήμερα και στο 1 δισ. ευρώ σε πέντε.

Αντίστοιχα, μέχρι το τέλος της χρονιάς, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Κωνσταντίνος Μαρκάζος, θα έχει ακίνητα αξίας 200 εκατ. ευρώ ενώ σήμερα η συνολική αξία των ακινήτων της Premia, η οποία επικεντρώνεται σε logistics, κτίρια τύπου big box και κοινωνικά κτίρια, υπολογίζεται σε 114 εκατ. ευρώ.

Η Premia διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικής επιφάνειας περίπου 103.000 τ.μ ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα φτάσει στα 200.000 τ.μ. με προσεκτικές επενδύσεις στον κλάδο. Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει σε ποιοτικά ακίνητα με ισχυρούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις με στόχο την επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της.

Παράλληλα, συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στους υπόλοιπους κλάδους real estate οι οποίοι αποτελούν τομείς της στρατηγικής της όπως εμπορικά κτίρια τύπου big box και κοινωνικά κτίρια.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκάζος, προκειμένου να επιτύχει τους παραπάνω στόχους η εταιρεία προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 75 εκατ. ευρώ, μέσω μετρητών αλλά και εισφοράς σε ακίνητα. Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται η έγκριση του στις αρχές Ιουλίου.

Στόχος της αύξησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, η χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος καθώς και η διεύρυνση της μετοχικής της βάσης και περιλαμβάνει εισφορές περιουσιακών στοιχείων συνολικής αξίας 27,5 εκατ. ευρώ και εισφορά μετρητών έως ποσού 47,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο βασικός μέτοχος, η σουηδική εταιρεία Sterner Stenhus συμφερόντων του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, έχει δεσμευτεί ότι θα καλύψει τουλάχιστον τα 5,5 εκατ. ευρώ του σκέλους της αύξησης που θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών.

Πέραν αυτής, δεν αποκλείεται μελλοντικά και η επιλογή των εταιρικών ομολόγων με στόχο την ενίσχυση του «οπλοστασίου» της εταιρείας εν όψει μελλοντικών αγορών ακινήτων.

Ο κ. Μαρκάζος αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου διευκρίνισε: «Τα χρήματα της αύξησης δεν τα θέλουμε για να ξεπληρώσουμε δανεισμό. Τα θέλουμε μόνο για ανάπτυξη, για να μεγαλώσουμε την εταιρεία και σύντομα να έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο άνω των 300 εκατ. ευρώ». Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία να προβεί και σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και συμπλήρωσε ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την πρόταση εξουσιοδότησης του ΔΣ να προβαίνει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου την προσεχή τριετία, με στόχο να τριπλασιαστεί το κατατεθειμένο μετοχικό κεφάλαιο τα επόμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ