ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία παρούσα στην έκθεση DEFEA

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία παρούσα στην έκθεση DEFEA

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Αρχές Ασφαλείας του ελληνικού κράτους σηματοδοτούν με τη συμμετοχή τους τη σημασία της πρώτης διεθνούς έκθεσης DEFEA (Defence Exhibition Athens) που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου στο Athens Metropolitan Expo.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη DEFEA, με την ενεργό συμμετοχή του στην οργάνωση, αξιοποιεί στο έπακρο εθνικά ωφελήματα, προσκαλώντας τις αντίστοιχες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες φιλικών και συμμαχικών χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα υποδεχθεί τους ομολόγους του σε στρογγυλή τράπεζα για τις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες.

Το ΥΕΘΑ θα οργανώσει και άλλες συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική παράμετρο της DEFEA. Την ίδια στιγμή, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με την συμμετοχή της, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες διεθνών συνεργασιών με τις χώρες και τις βιομηχανίες που μετέχουν.

Ιδιαίτερη παρουσία στην έκθεση θα έχουν τα Γενικά Επιτελεία, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και κυρίως τις διακρατικές ασκήσεις που διοργανώνουν φιλοξενώντας δυνάμεις από συμμαχικές και φιλικές χώρες. Πρόκειται για ασκήσεις εστιασμένες ώστε τα υψηλά standard εκπαίδευσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνδυασμό με τα γεωγραφικά και άλλα στοιχεία μορφολογίας να αξιοποιηθούν από φιλικούς Στρατούς.

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα ,στα περίπτερά τους στην έκθεση, θα παρουσιάσουν το υψηλό τους επίπεδο, τόσο όσον αφορά στην καθημερινή ασφάλεια του πολίτη, όσο και στο αρκετά πεπλεγμένο ,σήμερα, ζήτημα της προστασίας των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, θα είναι στο επίκεντρο της DEFEA, με 97 κρατικά και ιδιωτικά εργοστάσια, ανάμεσα στις συνολικά 312 συμμετοχές στην έκθεση.

Πρόκειται για βιομηχανίες, κάποιες από τις οποίες μετρούν ζωή ενός και πλέον αιώνα, που η συμβολή τους στο εθνικό αμυντικό σύστημα είναι ανεκτίμητη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ