ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Oktabit: Mε αύξηση εσόδων κινήθηκε και το 2020

Oktabit: Mε αύξηση εσόδων κινήθηκε και το 2020

Τη σταθερά ανοδική πορεία της συνέχισε και το 2020,  η Oktabit, με τον κύκλο εργασιών της να ανέρχεται στα 84 εκατ. ευρώ, έναντι 74 εκατ. ευρώ το 2019 (+14%).

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της Oktabit διαμορφώθηκαν το 2020 στα 5,4 εκατ. ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη οικονομική χρήση (+93,5%), με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 4,3 εκατ., έναντι 1,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του 2020, η πανδημία δημιούργησε νέα δεδομένα όσον αφορά τον τρόπο εργασίας, τόσο του ανθρωπίνου δυναμικού της Oktabit, όσο και συνολικά των πολιτών. Πρώτο μέλημα της διοίκησης της Oktabit ήταν η υγεία των εργαζομένων με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των χώρων και την εφαρμογή του μοντέλου της τηλεργασίας. Με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των εργαζομένων με παιδιά, παρείχε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εφαρμογή εκτεταμένης τηλεργασίας που συνεχίστηκε και μετά το πέρας του lockdown.

Την περίοδο της πανδημίας οι ανάγκες σε προϊόντα τεχνολογίας αυξήθηκαν σημαντικά και η Oktabit εξασφάλισε την απαραίτητη επάρκεια στα εμπορεύματα μεγάλης κινητικότητας. Στο πλαίσιο της ταχύτερης και ασφαλέστερης παράδοσης των παραγγελιών, χρησιμοποιήθηκαν τα ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα της εταιρείας, ενώ ενεργοποιήθηκαν και αποκλειστικές συνεργασίες με εταιρείες μεταφορών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 2020 η υπηρεσία software as a service (SaaS) «Reccodo», που δημιούργησε το τμήμα R&D της Oktabit, αξιοποιήθηκε από έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, ώστε να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα και στην αύξηση των online αγορών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ