ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 50 εκατ. ευρώ ο νέος γύρος χρηματοδότησης της Flexcar

Στα 50 εκατ. ευρώ ο νέος γύρος χρηματοδότησης της Flexcar

Έναν από τους μεγαλύτερους γύρους χρηματοδότησης από ελληνική startup ολοκλήρωσε η Flexcar, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ευέλικτης μίσθωσης αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2018 και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ανακοίνωσε και επισήμως ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της έφθασε στα 50 εκατ. ευρώ. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται ελληνικά funds όπως είναι το VentureFriends και το Uni.Fund αλλά και διεθνή όπως είναι η Seaya Ventures και η Frontline Ventures καθώς και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει ήδη πραγματοποιήσει άμεσες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία. Τα 50 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια τα οποία συγκέντρωσε η εταιρεία θα επενδυθούν εξ ολοκλήρου για την ανάπτυξη της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένας από τους στόχους είναι η επένδυση σε ανθρώπινο ταλέντο. Ήδη μέχρι το τέλος του 2021 η εταιρεία θα απασχολεί περισσότερα από 100 στελέχη σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνει επιπλέον 200 προσλήψεις μέσα στο 2022.

Στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι η δημιουργία του διεθνούς FlexCar hub στην Ελλάδα, το οποίο θα απαρτίζεται από νέους πτυχιούχους Έλληνες οι οποίοι θα υποστηρίζουν την εκτός συνόρων ανάπτυξη της εταιρείας στους τομείς του μάρκετινγκ, της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ