ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Diamonds of the Greek Economy: Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ - Οι επιχειρήσεις «διαμάντια» για το 2021

Diamonds of the Greek Economy: Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ - Οι επιχειρήσεις «διαμάντια» για το 2021
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ/CNN Greece

Η αρχαιότερη εκδήλωση επιχειρηματικής αριστείας της χώρας, το φόρουμ «Diamonds of the Greek Economy 2021» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (08/07/2021), με την καθιερωμένη απονομή των επιχειρηματικών διακρίσεων της «New Times Publishing» και την παρουσίαση της ομώνυμης αγγλόφωνης έκδοσης.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού και μεταδόθηκε επίσης διαδικτυακά, συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, των δυναμικότερων επιχειρηματικών ομίλων και επιχειρηματικών φορέων της χώρας, καθώς και εκπρόσωποι εμπορικών επιμελητηρίων.

Σκοπός ήταν να προβληθεί «ό,τι πιο αισιόδοξο υπάρχει στην επιχειρηματική σκηνή και να δείξουμε το καινούριο που έρχεται» στη μετά-covid εποχή, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο οικοδεσπότης Σπύρος Κτενάς.

Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων έγινε με βάση τα οικονομικά τους αποτελέσματα, τους ισολογισμούς και τις επιδόσεις τους σε σημαντικούς τομείς, σημείωσε ο κ. Κτενάς.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Τον χαιρετισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μετέφερε ο βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης.

ΒΙΑΝΕΞ: Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

Η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ βραβεύθηκε για τις εξαιρετικές επιδόσεις της με βάση τα οικονομικά της αποτελέσματα, τη συμβολή της στην απασχόληση, τις εξαγωγές, καθώς και για το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Το βραβείο παρέλαβε η Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της ΒΙΑΝΕΞ, Γεωργία Βέρδη από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρο Enterprise Greece, Γιάννη Σμυρλή.

Κατά τη σύντομη ομιλία της, η κυρία Βέρδη επισήμανε τη στήριξη που παρείχε ο Όμιλος στους επαγγελματίες υγείας μέσα στην πανδημία, διασφαλίζοντας την πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα και συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ειδικότερα για τη ΒΙΑΝΕΞ, ανέφερε ότι προγραμματίζονται επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία. Αφορούν ένα νέο R&D εργαστήριο στην Πάτρα καθώς και την επέκταση του εργοστασίου Α. Στον τομέα των εξαγωγών, τα προϊόντα της ΒΙΑΝΕΞ φτάνουν σε 70 χώρες. Το 2020, οι εξαγωγές αποτελούσαν το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και ανήλθαν σε 57,45 εκατ. ευρώ.

Βίντεο: Γιώργος Αποστολόπουλος

Την ίδια χρονιά, έγιναν συνολικά 104 προσλήψεις από τις οποίες οι 79 αφορούσαν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, η κυρία Βέρδη μίλησε για μια ιδιαίτερη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί αυτό το διάστημα η ΒΙΑΝΕΞ, καθώς έχει «υιοθετήσει» το νησί της Σάμου σε συνεργασία με το Σωματείο Be-Live, και έχει αναλάβει τα έξοδα όλων των προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τέλος, αναφερόμενη στη φαρμακευτική πολιτική, η Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της ΒΙΑΝΕΞ, σημείωσε ότι το αντιαναπτυξιακό μέτρο του clawback θα πρέπει να αναθεωρηθεί και το 2024 να είναι η καταληκτική ημερομηνία ισχύος του.

Η απονομή των βραβείων

Συνολικά βραβεύθηκαν 75 επιχειρήσεις. Αυτές είναι: Εθνική Ασφαλιστική, ΒΙΑΝΕΞ, ΕΟΤ, ElvalHalcor, Affidea, Cenergy Holdings, Gizelis Robotics, Teleperformance Greece, BSS, NEPA, Mega Sprint Guard, Solergon, Europa Profil Αλουμίνιο ΑΒε, Power Health Hellas, Unipharma-Intermed, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, IQVIA Hellas, VITEX, Quest Συμμετοχών, Farma-Chem, ΕΖΑ, TUV Austria Hellas, Mega Brokers, Huawei Enterprise Business Group, Κωτσόβολος-Dixons, DEMO, Dasteri, Γ. Ν. Μουστάκας ΑΒΕΕ, FARCOM, Greco Strom, Intercomm Foods, Elpen, TEMAK, El Sabor, ΔΙΡΦΥΣ, Kalteq Medical, ΑΛΟΥΜΥΛ, LELOS GROUP, ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΕ, Αλιεία ΑΕ, BMS Ελλάδος, Elvida Foods, ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΕΝΙΑ, ADUS, NEW DEAL, Λακιώτης ΑΕ, Coffee Berry, Generation Y, Prime Pharma, Adelco, Cretan Mill, Απόλλων Ασφαλιστική, Viospiral, Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, La Vie En Rose, Ελαιόφυλο, Excellent Luxury Car & Bus Services, Αγγελάκης Κοτόπουλα, Νερά ΔΙΟΣ & ΣΕΛΙ, ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ, NEF-NEF, Pharmathen, RONTIS, Imperial Strom, VIORYL, ΠΗΓΑΣΟΣ, ANFARM, KARABINIS MEDICAL, CREAM TEAM, GAP, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, MEDFRIGO, ΒΙΚΡΕ.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Ευλαμπία Ρέβη και Χρήστος Παναγόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ