SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιλέγοντας τηλεόραση για τη «νέα» καθημερινότητα

Επιλέγοντας τηλεόραση για τη «νέα» καθημερινότητα

Στο βάθος του… τούνελ της πανδημίας φαίνεται να υπάρχει φως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η καθημερινότητα μας, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και αναφορικά με την ψυχαγωγία θα είναι η ίδια στο προσεχές μέλλον. Η εργασία από το σπίτι, για παράδειγμα, μάλλον θα είναι μία τάση που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον καθώς δεν είναι λίγοι που είδαν ότι υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα να εργάζεσαι από το σαλόνι σου. Ή στο θέμα της ψυχαγωγίας, το σπίτι αποδείχθηκε εξαιρετικά «φιλόξενο» και στον τομέα της απόλαυσης μίας κινηματογραφικής ταινίας ή μίας αθλητικής διοργάνωσης. Αρκεί να διαθέτεις τις κατάλληλες συσκευές.

Η συσκευή εκείνη που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά σε αυτή τη «νέα» καθημερινότητα που ήδη έχουμε αρχίσει να βιώνουμε δεν είναι άλλη από την τηλεόραση. Πριν μια δεκαετία η τηλεόραση είχε συνδεθεί με την παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών και γενικότερα ψυχαγωγικού περιεχομένου. Όμως, σήμερα τηλεόραση μπορεί να «εκτοξεύσει» την εμπειρία και σε άλλους τομείς όπως είναι τα video games αλλά ακόμη και στον επαγγελματικό τομέα.

Η εμπειρία ενός conference call χρησιμοποιώντας μία τηλεόραση της νέας σειράς Neo QLED της Samsung μαζί με μια συμβατή διαδικτυακή κάμερα (πωλείται χωριστά), μπορούν να κάνουν τις online συζητήσεις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και παραγωγικές.

Έχοντας μία Samsung Neo QLED ένας καταναλωτής έχει πρακτικά μία τηλεόραση που μπορεί να τον συντροφεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινά το πρωί με την παρακολούθηση των ενημερωτικών εκπομπών για να συνδέσει μετά τον φορητό υπολογιστή του και να μπορεί να εργαστεί με μία πραγματικά πολύ μεγάλη οθόνη και έναν «τεράστιο» χώρο εργασίας. Όσοι και όσες το έχουν δοκιμάσει γνωρίζουν πόσο εξαιρετική και παραγωγική είναι αυτή η εμπειρία. Ειδικά όταν μπορείς να απολαύσεις ανάλυση 4Κ με διαγώνιο που ξεκινά από τις 50 ίντσες και φθάνει έως τις 85 ίντσες και ανάλυση 8Κ που ξεκινά από τις 65 και φθάνει επίσης έως τις 85 ίντσες, όπως συμβαίνει με τα μοντέλα της σειράς Neo QLED.

Αλλά επειδή χρειάζεται να κάνει κανείς και ένα διάλειμμα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από λίγο… παιχνίδι. Το video gaming μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χαλαρωτικό ειδικά όταν η εμπειρία φθάνει σε εξαιρετικά επίπεδα χάρη σε λειτουργίες όπως το Game Bar που βοηθά τους παίκτες να ελέγξουν γρήγορα κρίσιμες πτυχές του παιχνιδιού και να αποκτήσουν πρόσβαση στο Super Ultrawide Gameview της Samsung, το οποίο προσφέρει ιδιαίτερα ευρεία αναλογία διάστασης στην τηλεόραση για να παίξεις συμβατά παιχνίδια με διευρυμένη οπτική με αναλογίες διαστάσεων 21:9 και 32:9, που συναντάται συνήθως σε gaming οθόνες. Σημειωτέον κιόλας πως οι Samsung Neo QLED επιτρέπουν στους κατόχους τους να βλέπουν σχεδόν κάθε λεπτομέρεια με απίστευτη 4Κ σαφήνεια, στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και με χαμηλό χρόνο απόκρισης στα 5,8 ms.

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας και ήχου

Ο τομέας, φυσικά, που κάνει τη διαφορά στις Neo QLED τηλεοράσεις είναι όταν τις χρησιμοποιήσει κανείς για να δει μία ταινία ή μία αθλητική διοργάνωση. Καταρχάς η ποιότητα της εικόνας είναι ανάλογη με το μοντέλο, δηλαδή είτε 4Κ είτε 8Κ.

Η σειρά Neo QLED διαθέτει τον επεξεργαστή Neo Quantum της Samsung και τα νέα Quantum Mini LED, παρέχοντας λεπτομερή έλεγχο φωτισμού. Με βαθύ μαύρο, έντονο φωτισμό και έξυπνη τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας, η Samsung Neo QLED προσφέρει μια εξαιρετικά ρεαλιστική εικόνα.

Επιπλέον, στα 8Κ μοντέλα ο Neo Quantum Processor Pro 8K διαθέτει εκπληκτική τεχνολογία 8K AI Upscaling που αξιοποιεί δεδομένα που παράγονται από 16 νευρωνικά δίκτυα για να παράγουν μια ανάλυση επιπέδου 8K ανάλογα από την ποιότητα εικόνας της πηγής*. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ακόμη, μία τηλεόραση Samsung Neo QLED χρησιμοποιεί νανοσωματίδια της τεχνολογίας Quantum Dot (η μέτρηση έχει πραγματοποιηθεί στο Movie Mode και χρωματικό πρότυπο ψηφιακού σινεμά DCI-P3, με πιστοποίηση από τη VDE) που σας επιτρέπουν να δείτε όγκο χρώματος 100% σε όλα όσα παρακολουθείτε, ακόμη και στις πιο φωτεινές σκηνές.

Βέβαια, μία τηλεόραση δεν είναι μόνο εικόνα αλλά και ήχος. Η σειρά Neo QLED ενσωματώνει την τεχνολογία OTS Pro και ο τρισδιάστατος ήχος πλαισιώνει την εικόνα ακολουθώντας κάθε κίνηση εκεί όπου συμβαίνει στην οθόνη. Επιπλέον, η τεχνολογία ήχου SpaceFit αναλύει το περιβάλλον δωματίου και στη συνέχεια βαθμονομεί αυτόματα τον ήχο της τηλεόρασης στις βέλτιστες ρυθμίσεις του. Και τέλος, το Active Voice Amplifier διαθέτει ανάλυση θορύβου περιβάλλοντος και ενίσχυση καθαρότητας φωνής. Όταν θόρυβοι στο περιβάλλον του δωματίου δεν σας επιτρέπουν να ακούτε τι λέγεται στην τηλεόραση, το AVA ενισχύει την ένταση των μεσαίων συχνοτήτων παράγοντας σαφή και εύκολα διακριτό διάλογο.

Σχεδιασμός που συναρπάζει

Η τηλεόραση αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο ενός σαλονιού και πρέπει και ο σχεδιασμός της να είναι τέτοιος ώστε να ανταποκρίνεται στα κριτήρια αισθητικής που έχει ο κάθε καταναλωτής. Στην περίπτωση της σειράς Neo QLED, οι μηχανικοί της Samsung αξιοποίησαν στο έπακρο το Infinity One design. Ελαχιστοποιώντας τα μαύρα πλαίσια, η οθόνη Infinity όχι μόνο προσθέτει νέα επίπεδα στην καθηλωτική εικόνα και τον ρεαλισμό στην εμπειρία προβολής σας, αλλά προσφέρει και μια εντελώς εκλεπτυσμένη και σύγχρονη εμφάνιση που αναβαθμίζει την εικόνα του εσωτερικού χώρου. Συν ότι είναι απίστευτα λεπτή.

Πέραν του ότι η τηλεόραση μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε έναν τοίχο, η Samsung επέλεξε να «κρύψει» το One Connect, ένα «κουτί» με όλες τις θύρες. Το One Connect είναι πλέον πιο λεπτό σε σχέση με πέρυσι και μπορεί να κρυφτεί πλήρως στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή να τοποθετηθεί τακτοποιημένα στο πλάι. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερα καλώδια και ένα πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι επίσης κάτι που έχει τη δική του σημασία σε αυτή τη «νέα» καθημερινότητα που ζούμε. Μία καθημερινότητα που απαιτεί νέα δεδομένα και όσον αφορά το πως επιλέγουμε την τηλεόραση που θα μας «συντροφεύει» όταν είμαστε στο σπίτι μας.

* Η εμπειρία προβολής ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τους τύπους περιεχομένου και μορφής, ενώ η λειτουργία ΑΙ Upscaling μπορεί να μην ισχύει για σύνδεση PC και σε λειτουργία Game Mode.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε