SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακαδημαϊκές Σπουδές και Κύπρος: Ένας συνδυασμός επιτυχίας

Ακαδημαϊκές Σπουδές και Κύπρος: Ένας συνδυασμός επιτυχίας

Οι λόγοι για τους οποίους η Κύπρος αναδεικνύεται σε προορισμό-κλειδί για τις μετέπειτα σπουδές των τελειόφοιτων Λυκείου είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που έχουν να κάνουν με την πανδημία, το Brexit αλλά, ακόμη περισσότερο, με το επίπεδο των Κυπριακών Πανεπιστημίων τα τελευταία χρόνια. Με τη Βρετανία που μέχρι πρότινος αποτελούσε αγαπημένη επιλογή πολλών Ελλήνων φοιτητών και των οικογενειών τους να είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ανταγωνισμού, λόγω των επιπτώσεων του Brexit, η Κύπρος έρχεται πλέον ξεκάθαρα στο προσκήνιο ως μία επιλογή που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν μια γόνιμη, ουσιαστική και αποδοτική ακαδημαϊκή πορεία για έναν σπουδαστή με υψηλούς στόχους και όνειρα.

Ιδρύματα Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών

Το βασικό κίνητρο για να αποφασίσει κανείς να σπουδάσει στην Κύπρο δεν είναι άλλο από το επίπεδο των Πανεπιστημίων της όπως αναγνωρίζεται και από δείκτες διεθνούς κύρους, όπως το Times Higher Education World University Rankings, που τα κατατάσσει σε ψηλές θέσεις. Με πληθώρα ακαδημαϊκών προγραμμάτων σε όλους τους κλάδους, από Ιατρική και Φαρμακευτική, μέχρι Νομική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Πληροφορική, είναι βέβαιο πως μπορεί κανείς να βρει ένα πρόγραμμα σπουδών που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του, έχοντας στο πλευρό του καταρτισμένους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι είναι ενήμεροι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο τους και μπορούν με επιτυχία να καθοδηγήσουν τους νέους, ώστε να γίνουν οι κορυφαίοι στον τομέα τους. Οι καινούριες, υπερσύγχρονες πανεπιστημιουπόλεις, ανάλογες των Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και ο συνδυασμός του χαμηλού κόστους ζωής με μία υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή εμπειρία καθιστά τα κυπριακά πανεπιστήμια ανταγωνιστικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη και σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς σπουδαστικούς προορισμούς, όπως είναι η Ολλανδία, θα διαπιστώσει κανείς πως το συνολικό κόστος διαβίωσης στην Κύπρο είναι χαμηλότερο.

Για μία άνετη αλλά και αξέχαστη φοιτητική ζωή

Για τον τελειόφοιτο Λυκείου που θέλει να βιώσει με τον καλύτερο τρόπο τι θα πει φοιτητική ζωή με ασφάλεια και ένα ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης, η Κύπρος θα του προσφέρει όλα όσα χρειάζεται. Φτάνοντας σε ένα ιδιαίτερα ασφαλές περιβάλλον που υποδέχεται συνεχώς νέους φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου, οι φοιτητές γρήγορα θα διαπιστώσουν πως έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια φοιτητική ζωή ξέγνοιαστη, διασκεδαστική και με πλήθος δραστηριοτήτων. Η δυνατότητα για συμμετοχή σε ομίλους και δραστηριότητες καλλιτεχνικού, πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος όχι μόνο θα ωθήσει τους νέους ανθρώπους να ανακαλύψουν άλλες κλίσεις και ενδιαφέροντά τους μέσα από χόμπι και δραστηριότητες, αλλά θα συμβάλει στη διεύρυνση του κοινωνικού τους περίγυρου στο νέο αυτό περιβάλλον που θα βρίσκονται. Ταυτόχρονα, η έντονη νυχτερινή ζωή των κυπριακών αστικών κέντρων υπόσχεται να ικανοποιήσει και όσους θέλουν να βιώσουν στιγμές ξεγνοιασιάς με την παρέα τους σε αυτήν την ξεχωριστή περίοδο στη ζωή τους, απαλλαγμένη από ανησυχίες και άγχη.

Ένα δεύτερο σπίτι για τους Έλληνες σπουδαστές

Φεύγοντας από την Ελλάδα και πηγαίνοντας στην Κύπρο οι Έλληνες σπουδαστές θα διαπιστώσουν πως μπορούν να έχουν μια χρυσή τομή μεταξύ των σπουδών στο εξωτερικό που δεν παύει να φέρει κάποια χαρακτηριστικά από το γνώριμο, οικείο περιβάλλον τους στην Ελλάδα και της ζωής που αφήνουν πίσω. Επίσημη γλώσσα στην Κύπρο είναι η ελληνική, με τα αγγλικά αν είναι πολύ διαδεδομένα, οπότε μπορεί κανείς να αναζητήσει προγράμματα σπουδών και στις δύο γλώσσες. Η ευκολία στις μετακινήσεις γίνεται πράξη μέσα από καθημερινές πτήσεις, ενώ η Κύπρος συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που διαχειρίστηκαν την πανδημία και τις επιπτώσεις της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όλα τα πανεπιστήμια διαθέτουν επίσης υπηρεσίες συμβουλευτικής φοιτητών έτσι ώστε ο κάθε σπουδαστής να είναι σε θέση να ξεπεράσει οποιεσδήποτε δυσκολίες, να αναπτύξει τα ταλέντα του αλλά και να χαράξει από νωρίς την πορεία του, παίρνοντας σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον, είτε αυτό θα είναι τελικά στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο απόφοιτοι να αποφασίζουν να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα με μία start up εταιρεία, αφού η Κύπρος προσφέρει στήριξη στη νεανική επιχειρηματικότητα με σημαντικά κίνητρα για την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Κάνοντας λοιπόν το επόμενο ακαδημαϊκό βήμα στην Κύπρο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.