SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανανεωμένη Αθηναϊκή Ριβιέρα στο Ελληνικό: Τα σχέδια για το παράκτιο μέτωπο και τη Marina Galleria

Ανανεωμένη Αθηναϊκή Ριβιέρα στο Ελληνικό: Τα σχέδια για το παράκτιο μέτωπο και τη Marina Galleria

Το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού αναμορφώνεται και στο πλαίσιο εξέλιξης αυτού του μεγαλοπρεπούς έργου, πρόκειται στην επόμενη πενταετία, η όψη της παραλίας στη συγκεκριμένη περιοχή να μεταμορφωθεί εντελώς.

Μεταξύ άλλων, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας αμμώδους παραλίας με μέσο πλάτος τα 50 μέτρα και μήκος ενός χιλιομέτρου, αλλά και τη Marina Galleria, την προκυμαία της μεγάλης μαρίνας του Ελληνικού, όπου θα δημιουργηθούν υποδομές για εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Αναλυτικά, τα αρχιτεκτονικά σχέδια του συγκεκριμένου τομέα του έργου θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο των διαδικτυακών παρουσιάσεων της Lamda Development, αυτή την Τρίτη, 20 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, μέσα από το κανάλι του Ελληνικού στο YouTube.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ανανεώνεται και αναβαθμίζεται

Η παράκτια περιοχή του Ελληνικού εκτείνεται σε συνολικό μήκος 3,5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μία υπερσύγχρονη μαρίνα χωρητικότητας 337 θέσεων ελλιμενισμού, για σκάφη έως 80μ. Εκεί θα κατασκευαστεί επίσης το Marina Exclusive Hotel, ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο 6 αστέρων, που θα βρίσκεται μπροστά από τη μαρίνα, ενώ η προκυμαία, η Marina Galleria, θα περιλαμβάνει ποικιλία καταστημάτων και χώρων διασκέδασης.

Ακριβώς δίπλα θα ξεκινάει η νέα αμμώδης παραλία του Ελληνικού, που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Με μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, θα εκτείνεται περίπου έως την περιοχή του Παραλιακού Οικισμού του Ελληνικού, το πλάτος της, κατά μέσο όρο, θα είναι στα 50 μέτρα, ενώ θα συνδέεται απευθείας με το Μητροπολιτικό Πάρκο, μέσω του κυρίως πεζόδρομου περιπάτου.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, με έκταση 2 εκατ. στρέμματα θα είναι όταν ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει το Μουσείο Αεροπορίας, με τα ιστορικά υπόστεγα της Ολυμπιακής, αλλά και την πρώην λίμνη του κανόε-καγιάκ, που θα μετατραπεί στη μεγαλύτερη λίμνη του πάρκου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η παράκτια ζώνη και η παραλία του Ελληνικού θα είναι εύκολα προσβάσιμες με μέσα μεταφοράς (Τραμ, λεωφορείο) αλλά και με αυτοκίνητο ή και ποδήλατο, καθώς θα είναι συνδεδεμένες με τους ποδηλατόδρομους του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Οι διαδικτυακές παρουσιάσεις της Lamda Development

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια της ανάπλασης του παράκτιου μετώπου του Ελληνικού της Lamda Development παρουσιάζονται αυτή την Τρίτη, στο πλαίσιο του δεύτερου webinar ενημέρωσης για την ανάπλαση της περιοχής συνολικά. Η αρχή έγινε με τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη της χώρας, που θα έχει συνολικό ύψος 200 μέτρων, με 45 ορόφους. Θα περιλαμβάνει συνολικά 200 σύγχρονες κατοικίες, που όλες θα είναι διαμπερείς και θα προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα, ενώ κάθε διαμέρισμα έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλάζει όψη, μέσω των έργων του Ελληνικού, που με πυρήνα το νέο Μητροπολιτικό Πάρκο, αναπτύσσει και αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή του πρώην αεροδρομίου. Ένα έργο που θα επηρεάσει τη ζωή όλων των Ελλήνων, της ίδιας της χώρας και της οικονομίας της, αλλάζοντας δραστικά τη μορφή μιας τεράστιας έκτασης που παραμένει ανενεργή εδώ και περίπου δύο δεκαετίες.

Αυτή τη φορά, μέσω του καναλιού του Ελληνικού στο YouTube, όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας τη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή παρουσίαση, για το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού και τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν «αποκαλυπτήρια» και για τα επόμενα τμήματα του έργου.

Αυτή την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι, το δεύτερο webinar για το Ελληνικό μέσω του καναλιού του έργου στο YouTube.