ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δείτε live την παρουσίαση της νέας παραλίας του Ελληνικού – Πώς θα αλλάξει το παράκτιο μέτωπο

Δείτε live την παρουσίαση της νέας παραλίας του Ελληνικού – Πώς θα αλλάξει το παράκτιο μέτωπο

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Ελληνικού και τα αρχιτεκτονικά σχέδια της Marina Galleria παρουσιάζονται στις 12 το μεσημέρι, σε μία εκδήλωση που μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν Live.

Η μορφή που θα έχει το παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού παρουσιάζεται σε απευθείας μετάδοση σήμερα, στο πλαίσιο των διαδικτυακών παρουσιάσεων που οργανώνει η Lamda Development.

Κάθε πολίτης μπορεί να παρακολουθήσει την παρουσίαση των σχεδίων ανάπλασης της παραλίας και των εγκαταστάσεων για καταστήματα και εστιατόρια που θα δημιουργηθούν στη Marina Galleria, στην προκυμαία της μαρίνας.

Δείτε live την παρουσίαση των σχεδίων ανάπλασης του Ελληνικού εδώ:

Τα έργα στο Ελληνικό αναμένεται να αλλάξουν ολοκληρωτικά τη μορφή της Αθηναϊκής Ριβιέρας στην περιοχή, καθώς σε μία συνολική έκταση 3,5 χιλιομέτρων θα δημιουργηθούν, μεταξύ άλλων, ο πράσινος ουρανοξύστης Marina Tower, η μαρίνα χωρητικότητας 337 θέσεων σκαφών έως 80 μ., η Marina Galleria στην προκυμαία με εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, το ξενοδοχείο 6 αστέρων Marina Exclusive Hotel, μπροστά στη νέα σύγχρονη μαρίνα, αλλά και η νέα, αμμώδης παραλία, μήκους ενός χιλιομέτρου και μέσου πλάτους 50 μέτρων.

Παράλληλα, η παράκτια περιοχή θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο μέσω του κεντρικού πεζόδρομου, ενώ θα έχει εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία και τραμ), με αυτοκίνητο και με ποδήλατο, αφού επίσης θα συνδέεται με το δίκτυο ποδηλατόδρομων του πάρκου.

Η σημερινή είναι η δεύτερη διαδικτυακή παρουσίαση από τη Lamda Development. Η πρώτη, που επίσης ήταν ανοιχτή προς το κοινό αφορούσε στα αρχιτεκτονικά σχέδια του Marina Tower, του πρώτου πράσινου ουρανοξύστη της χώρας, που θα βρίσκεται επίσης στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Θα έχει ύψος 200 μέτρων, με 45 ορόφους και θα αποτελείται από συνολικά 200 σύγχρονες κατοικίες, διαμπερείς και με ανεμπόδιστη θέα προς το πάρκο, τη θάλασσα και το αστικό τοπίο.

Ελληνικό, ένα εμβληματικό έργο για τη σύγχρονη Ελλάδα

Το Ελληνικό, συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., είναι ένα από τα εμβληματικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας και αποτελεί τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Αναμένεται, όχι μόνο να δώσει πνοή στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά κυρίως να αποτελέσει δύναμη ώθησης της ελληνικής οικονομίας. Σημαντικές νέες επενδύσεις και χρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος, με θετική επίδραση όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, πρόκειται να πυροδοτηθούν από το έργο, που εκτιμάται πως θα αποτελέσει έναν νέο, θελκτικό σε παγκόσμιο επίπεδο, προορισμό για την πόλη της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, έκτασης άνω των 2 εκατ. στρεμμάτων, το Πολυδύναμο Κέντρο Πολλαπλών Λειτουργιών και Εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Πάρκου με τον Πύργο Παρατήρησης, μια ομάδα ψηλών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου του Πύργου κατοικιών στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, ενός ακόμα Πύργου κατοικιών, του ξενοδοχείου και του πύργου γραφείων επί της Βουλιαγμένης.

Ειδικά το Μητροπολιτικό Πάρκο θα αποτελείται από επτά περιοχές, που θα συνδέονται μεταξύ τους με το εκτεταμένο δίκτυο πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων που πρόκειται να κατασκευαστεί. Έτσι, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα στη φύση του πάρκου, με τη μεγαλύτερη λίμνη του, αυτή του κανόε-καγιάκ, να αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο, ενώ επίσης θα μπορούν να δουν το νέο Μουσείο Αεροπορίας και τα ιστορικά υπόστεγα της Ολυμπιακής, το πάρκο Γλυπτικής, την περιοχή Αθλητισμού με γήπεδα και αμέτρητες επιλογές άθλησης, την περιοχή εκθέσεων, την περιοχή φύσης με την κοίτη του ρέματος Τραχώνων, την Ολυμπιακή πλατεία και το Αττικό πάρκο.

Ένα εμβληματικό έργο για την ελληνική κοινωνία, την εξέλιξη του οποίου μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες, μέσω των διαδικτυακών παρουσιάσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει. Μέσω των διαδικτυακών webinars της Lamda Developments, μπορούν όλοι να παρακολουθούν πώς αλλάζει μια ολόκληρη περιοχή της Αττικής.