ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακαλύπτοντας τη «νέα γενιά» καταστημάτων IKEA, με έναν περίπατο στο κέντρο του Πειραιά

Ανακαλύπτοντας τη «νέα γενιά» καταστημάτων IKEA, με έναν περίπατο στο κέντρο του Πειραιά

Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ευκολία και η προσβασιμότητα αποτελεί το «κλειδί» σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας, των κατοίκων των πόλεων.

Τη νέα αυτή ανάγκη εντοπίζει η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, η οποία μας συστήνει τώρα δύο νέους τύπους καταστημάτων: τα καταστήματα μικρού μεγέθους και τα καταστήματα «νέας γενιάς».

Η αρχή έγινε με το πρώτο κατάστημα μικρού μεγέθους τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη Βάρνα της Βουλγαρίας, έκτασης 8.000 τ.μ. και ακολούθησε ο Πειραιάς με το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς», έκτασης 2.000 τ.μ. Ο χαρακτηρισμός «νέα γενιά» καταστημάτων, αναφέρεται στην στρατηγική επιλογή της εταιρείας να γίνει αναπόσπαστο μέρος του αστικού ιστού. Το παράδειγμα του νέου καταστήματος στον Πειραιά, είναι ενδεικτικό και μας δίνει μία «γεύση» από όσα θα ακολουθήσουν.

Η προσβασιμότητα και η άνεση σε πρώτο πλάνο

Το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ στεγάζεται στο ιστορικό, νεοκλασικό, διατηρητέο και ανακαινισμένο το «Μέγαρο Πολίτου», που βρίσκεται δίπλα στην αγορά του Πειραιά, επί της Δημητρίου Γούναρη. Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της πόλης, είναι μια ευχάριστη στάση στον περίπατό μας στο κέντρο του Πειραιά αφού γίνεται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Η εισαγωγή του νέου τύπου καταστημάτων ΙΚΕΑ νέας γενιάς αποτελεί μια, στρατηγική πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναβαθμίσει την αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές, απαντώντας στην κάθε ανάγκη του. Με μια βόλτα στο κέντρο του Πειραιά, έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αγαπημένα deco και χρηστικά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή στο σπίτι ακόμα πιο εύκολη, πάντα και με τη βοήθεια των ειδικών. Όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά ή με λίγα βήματα. Εκτός από Είδη Οικιακού Εξοπλισμού, στον Εκθεσιακό Χώρο, ανακαλύπτουμε πρωτότυπες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού και μικροέπιπλα, ενώ στο Κέντρο Σχεδιασμού μπορούν οι καταναλωτές να σχεδιάσουν την κουζίνα ή τη ντουλάπα τους.

Το πρώτο κατάστημα «νέας γενιάς» στην Ελλάδα, λοιπόν, βρίσκεται στον Πειραιά και εκτείνεται σε τρεις ξεχωριστούς ορόφους. Σε αυτούς μπορούμε να βρούμε πάνω από 1.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα που ανανεώνονται συνεχώς ή ακόμη και να παραγγείλουμε, επιλέγοντας είδη από κάθε κατηγορία προϊόντων. Μετά την παραγγελία τους, μπορούμε είτε να τα παραλάβουμε στον χώρο μας, είτε στο κατάστημα ΙΚΕΑ Κηφισός και το κατάστημα ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο.

Απολαμβάνουμε νοστιμιές με θέα το λιμάνι του Πειραιά

Το νέο κατάστημα στον Πειραιά διαθέτει επίσης Take-Away Café, αλλά και Εστιατόριο, με θέα το λιμάνι της πόλης, το οποίο θα λειτουργεί από τις 21 Ιουλίου.

Στον δεύτερο όροφο του ιστορικού «Μεγάρου Πολίτη» θα μπορούμε να απολαμβάνουμε μια σειρά από σνακ, κρύα ή ζεστά ροφήματα και όλα τα αγαπημένα κεφτεδάκια και τον σολομό του Σουηδικού εστιατορίου, ενώ ακόμα θα έχουμε και την επιλογή να τα απολαύσουμε και στο σπίτι, καθώς είναι διαθέσιμα για take-away σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια, το πιάτο σήμα-κατατεθέν της ΙΚΕΑ, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού!

Το στοιχείο όμως, που κάνει τη διαφορά και σε ό,τι αφορά στο κατάστημα IKEA «νέας γενιάς», είναι το ότι μας συστήνει σε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής και διατροφής, στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου για ένα καλύτερο αύριο με «όχημα» τη βιωσιμότητα. Έτσι, στο Εστιατόριο του πρώτου καταστήματος «νέας γενιάς» της IKEA στην Ελλάδα, θα μπορούμε να απολαύσουμε βιολογικό καφέ με πιστοποίηση UTZ, που εξασφαλίζει βελτιωμένες μεθόδους γεωργίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους αγρότες, και πλήρη ιχνηλασιμότητα από τη φυτεία, στο φλιτζάνι. Μεταξύ άλλων, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουμε φυτικά κεφτεδάκια, χωρίς κανένα συμβιβασμό στη γεύση αλλά με μόνο 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και σολομό που προέρχεται από υπεύθυνες υδατοκαλλιέργειες.

Με τα καταστήματα «νέας γενιάς» στο κέντρο των πόλεων , η IKEA έρχεται ακόμα πιο κοντά, και μας προτείνει μια διαφορετική αγοραστική εμπειρία. Εμείς μένει να ανακαλύψουμε τις νέες επιλογές και ευκολίες που μας προσφέρει το δημοφιλές Σουηδικό κατάστημα, σε απόσταση «αναπνοής» από το σπίτι ή το γραφείο.

#ΙΚΕΑpiokonta #ikeapiraeus