SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διακοπές on the road: Οι «έξυπνες» λύσεις που θα κάνουν το ταξίδι μας πιο ασφαλές

Διακοπές on the road: Οι «έξυπνες» λύσεις που θα κάνουν το ταξίδι μας πιο ασφαλές

Στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, τα οχήματά μας έχουν μετατραπεί κατά κάποιον τρόπο στις προεκτάσεις των εαυτών μας. Βάζοντας την ασφάλειά μας σε πρώτο πλάνο και σε μία προσπάθεια να αποφύγουμε τον καθημερινό συνωστισμό και να κρατήσουμε τις αποστάσεις μας, πολλοί από εμάς επιλέγουμε πλέον τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες μας για τις καθημερινές μας μετακινήσεις, εντός και εκτός πόλης.

Ακολουθώντας την τάση που άρχισε να κυριαρχεί ήδη από το προηγούμενο έτος στα ταξίδια, λοιπόν, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν να απολαμβάνουν τον ελεύθερό τους χρόνο εντός συνόρων. Για την ακρίβεια, πλέον προτιμούμε να ταξιδεύουμε οδικώς σε προορισμούς ανά την Ελλάδα, είτε σε παραθαλάσσιους, είτε σε ορεινούς, προκειμένου να απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης και ξεχωριστές φυσιολατρικές εμπειρίες.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η «στροφή» στα on the road ταξίδια και τις οδικές μετακινήσεις εν γένει, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Διότι σύμφωνα με έρευνες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, η ασφάλεια θα αποτελέσει το βασικό ζητούμενο για τους ταξιδιώτες, ακόμη και μετά την πανδημία. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που το αυτοκίνητο αναδεικνύεται τώρα στο ιδανικό όχημα για ταξιδιωτικές περιηγήσεις -σε αντίθεση με το αεροπλάνο -που συνεπάγεται συχνά πολύωρη αναμονή σε ένα ή και περισσότερα αεροδρόμια.

Φροντίζοντας για την ασφάλειά μας στον δρόμο και στις διακοπές

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο κερδίζουν έδαφος και θα αποτελέσουν τον «κανόνα» και σε ό,τι αφορά στις φετινές μας διακοπές. Όλα αυτά με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεσή μας.

Αλήθεια όμως, πόσο σίγουροι είμαστε πως μεριμνούμε πραγματικά για την ασφάλειά μας εν κινήσει; Παρά τα μέτρα που λαμβάνουμε συχνά για την προστασία και την ομαλή μας μετάβαση στους αγαπημένους μας προορισμούς, ο κίνδυνος ενός ατυχήματος παραμένει πιθανός, το ίδιο και η πρόκληση μιας σημαντικής ζημιάς στο όχημά μας.

Από μία παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από έναν άλλον οδηγό μέχρι τη δική μας εμπλοκή σε ένα τροχαίο και από μια ζημιά που μπορεί να προκληθεί από κάποιο φυσικό φαινόμενο μέχρι μία κακόβουλη ενέργεια. Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα προκύψει στον δρόμο και το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να αφήσουμε τη δική μας ασφάλεια στην τύχη.

Ιδού, λοιπόν, μερικές συμβουλές που μπορούν να μας προσφέρουν την απαραίτητη προστασία και σιγουριά στα οδικά μας ταξίδια, αυτό το καλοκαίρι.

Ο απαραίτητος έλεγχος του αυτοκινήτου: Από την πίεση και τη γενικότερη κατάσταση των ελαστικών μέχρι τα λάδια του κινητήρα και από τη μπαταρία του οχήματος μέχρι τους υαλοκαθαριστήρες, τη στάθμη του ψυκτικού υγρού, τον έλεγχο του κλιματισμού και του εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης και δη, την κατάσταση της ρεζέρβας. Ένας γενικότερος έλεγχος στο όχημά μας πριν από ένα οδικό ταξίδι κρίνεται απαραίτητος και μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο ασφαλείς, όσο βρισκόμαστε στον δρόμο.

Το κουτί πρώτων βοηθειών και ο απαραίτητος εξοπλισμός: Οδικό ταξίδι χωρίς φαρμακείο οχήματος δεν γίνεται. Πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας, λοιπόν, είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε πως στο όχημά μας βρίσκεται το απαραίτητο κουτί πρώτων βοηθειών και φυσικά, επιπλέον μάσκες προστασίας και αντισηπτικά, που αποτελούν πολύτιμους «συμμάχους» μας την περίοδο που διανύουμε. Εκτός από είδη πρώτων βοηθειών, καλό είναι να υπάρχουν στο όχημά μας και αντικείμενα που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα σε περίπτωση ανάγκης, όπως ένας φορτιστής τηλεφώνου για το αυτοκίνητο, ένας φακός και κάποιο θερμός με νερό.

Η ασφάλιση του οχήματός μας: Για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και να νιώθουμε πλήρως προστατευμένοι όσο βρισκόμαστε εν κινήσει φέτος το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να μεριμνήσουμε, φυσικά, για την ασφάλιση των οχημάτων μας. Με τόσα διαθέσιμα προγράμματα και τις ανάγκες αλλά και τα δεδομένα στη ζωή μας να μεταβάλλονται συνεχώς, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούμε ένα πρόγραμμα που προσφέρει έναν «έξυπνο» συνδυασμό καλύψεων, με προσιτό κόστος; Η ευελιξία αποτελεί τη λέξη-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση και το ποιο πρόγραμμα ασφάλισης θα επιλέξουμε, εξαρτάται αποκλειστικά από τις προσωπικές μας ανάγκες και την καθημερινότητά μας.

Σε κάθε περίπτωση, κάποια από τα βασικά σημεία που καλό είναι να καλύπτει ένα πρόγραμμα ασφάλισης οχήματος, είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, είτε για μοτοσυκλέτα, είναι τα εξής: Η οργανωμένη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος, η φροντίδα ατυχήματος, η συμμετοχή στο σύστημα φιλικού διακανονισμού, η κάλυψη ζημιάς του οχήματός μας από ανασφάλιστο όχημα, η Νομική Προστασία και μεταξύ άλλων, η Εγγύηση Ασφαλίστρου. Πάνω από όλα όμως, το πρόγραμμα που θα επιλέξουμε είναι σημαντικό να μας προσφέρει ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης με επιλογή τρίμηνης, τετράμηνης, εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε, μας προσφέρουν τώρα τα τρία ολοκληρωμένα προγράμματα ασφάλισης της Εθνικής Ασφαλιστικής «Αuto Protect Classic - Προνομιακή επιλογή», «Auto Protect Extra - Έξτρα κάλυψη» και «Auto Protect Premium - Πλήρης προστασία». Στο πρόγραμμα Auto Protect Premium συγκεκριμένα δε, προσφέρεται επίσης επιπλέον για τα πρωτοκυκλοφορούντα οχήματα με αξία έως 50.000 ευρώ, ο όρος εγγύησης ασφαλιστικής αξίας. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία διαθέτει εμπειρία 130 ετών στην κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών, αναλαμβάνει να καταβάλει το συνολικό κεφάλαιο για το οποίο είναι ασφαλισμένο το όχημα, για τα τρία πρώτα έτη ασφάλισης από την κυκλοφορία του, στις περιπτώσεις ολικής κλοπής ή ολικής καταστροφής από διάφορους κινδύνους.

Ας μεριμνήσουμε, λοιπόν, για την προστασία μας και στον δρόμο, αυτό το καλοκαίρι, φροντίζοντας να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα πριν από κάθε μας ταξίδι. Πάνω από όλα όμως, ας επενδύσουμε σε λύσεις και προγράμματα ασφάλισης, που θα φέρουν την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο και θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς να ταλαιπωρηθούμε και κυρίως, επιστρέφοντας χαρούμενοι και πλήρως «καλυμμένοι» πίσω στις βάσεις μας, δηλαδή στα σπίτια μας.