SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Bosch Ελλάδας παραμένει σε σταθερή πορεία

Η Bosch Ελλάδας παραμένει σε σταθερή πορεία

Ο Όμιλος Bosch, ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογίας και υπηρεσιών, ανακοίνωσε οικονομικά στοιχεία για το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν στα 190 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας μια πτώση 5,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Για το τρέχον επιχειρηματικό έτος και τις δραστηριότητές στην Ελλάδα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς το πρώτο εξάμηνο ξεκίνησε θετικά. «Όπως αναμένεται παγκοσμίως, και στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη απαιτητική χρονιά, ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι και δεσμευμένοι στην τοπική αγορά και τις δυνατότητές της και αναμένουμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.», δήλωσε ο Ιωάννης Κάπρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας. «Το ενισχυμένο χαρτοφυλάκιό μας θα προσφέρει στην ελληνική αγορά προϊόντα και υπηρεσίες που ενσωματώνουν την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του διαδικτύου των πραγμάτων (ΙοΤ)».

Ο τομέας Mobility Solutions (Αυτοκίνηση) της Bosch κατέγραψε μια μικρή αύξηση, κυρίως λόγω της θετικής συμβολής του τμήματος Aftermarket (δευτερογενής αγορά). Ο τομέας Industrial Technology (Βιομηχανική Τεχνολογία) παρέμεινε στα περσινά επίπεδα, ενώ οι τομείς Consumer Goods (Καταναλωτικά Αγαθά) και Energy and Building Technology (Ενέργεια και Τεχνολογία Κτιρίων) σημείωσαν μείωση.

Τα πλάνα της Εταιρείας περιλαμβάνουν μοντέλα συνεργασίας με δημόσιους φορείς, ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς εταίρους όπου μπορούν να εφαρμοστούν οι έξυπνες λύσεις της Bosch όπως το σύστημα διαχείρισης χώρων στάθμευσης και το σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα. Στον τομέα της αυτοκίνησης, η Bosch έχει ενεργή συμμετοχή σε ενώσεις και συνεργάζεται με ειδικούς του κλάδου για την προώθηση λύσεων ηλεκτροκίνησης, όπως το σύστημα προειδοποίησης για οδηγούς που κινούνται στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία cloud, η πλατφόρμα ασφαλούς στάθμευσης φορτηγών (Secure Truck Parking) καθώς και λύσεις ηλεκτρικής φόρτισης (e-charging) για το ταχέως αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης. Παραμένοντας προσηλωμένη στον στόχο της βιωσιμότητας, η Bosch εξετάζει επιχειρηματικές ευκαιρίες προσφέροντας λύσεις στους τομείς των έξυπνων κτιρίων και ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα, η Bosch συνεχίζει να διερευνά πιθανές συνέργειες με το αναπτυσσόμενο τεχνολογικό οικοσύστημα της χώρας.

Η Bosch Ελλάδας παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη του κοινωνικού συνόλου συνεχίζοντας και το 2020 τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με χορηγίες σε κοινωφελή ιδρύματα και εθελοντικές ομάδες. Για το 2021, οι δράσεις θα είναι κυρίως εστιασμένες σε θέματα οδικής ασφάλειας ενώ η Εταιρεία ήδη ενισχύει τη συνεργασία της με επίσημους φορείς με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Όμιλος Bosch εν μέσω πανδημίας κατέγραψε θετικά αποτελέσματα το 2020 ενώ το τρέχον έτος ξεκίνησε δυναμικά με ένα πετυχημένο πρώτο τρίμηνο. «Η Bosch αντιμετώπισε επιτυχώς τις συνέπειες της πανδημίας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου, Dr. Volkmar Denner. Οι στόχοι του Ομίλου επικεντρώνονται στην ηλεκτροκίνηση, όπου παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, και στις κυψέλες υδρογόνου. Παράλληλα, η Bosch προχωρά με τους στόχους που έχει θέσει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Είναι ήδη η πρώτη βιομηχανική εταιρεία παγκοσμίως της οποίας οι εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, έχουν μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. Επόμενος στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO₂ σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από τους προμηθευτές έως τους πελάτες, κατά 15% έως το 2030, μια μείωση 67 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ