ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζει η διαπραγμάτευση για την επέκταση παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αρχίζει η διαπραγμάτευση για την επέκταση παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Αρχίζει και επισήμως η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη παράταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος μεταξύ του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και των Καναδών μετόχων του.

Χρειάστηκε να περάσει περισσότερο από ένας μήνας από τότε που τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με τον πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Τάκη Ρουμελιώτη συναίνεσαν στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, ώστε η σχετική επιστολή με τη συγκεκριμένη απόφαση να σταλεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το προσεχές διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ θα προσλάβει συμβούλους για να αποτιμήσουν την αξία της επέκτασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια, από το 2026 έως το 2046, με βάση τις προοπτικές αύξησης της επιβατικής κίνησης, τις επενδύσεις που υποχρεούται να κάνει ο επενδυτής, κ.ο.κ.

Δεδομένου ότι υπάρχει πρόθεση για συμφωνία και από τις δύο πλευρές, του ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει το 30% (το Δημόσιο εκτός ΤΑΙΠΕΔ έχει ένα επιπλέον 25%) και των Καναδών της PSP που κατέχουν το 40% και ασκούν το μάνατζμεντ, εκτιμάται ότι αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Σε δεύτερο χρόνο η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ έχει δηλώσει πως θα εξετάσει την πώληση μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ωστόσο αυτό ενδεχομένως να γινει από το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ