ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prosperty: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ από την ελληνική startup

Prosperty: Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ από την ελληνική startup
Η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Prosperty, μία ελληνική startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψηφιοποίησης του κλάδου των ακινήτων.

Στον γύρο αυτό συμμετείχαν ως επενδυτές το fund της BigPi, ένα μεγάλο family office και κάποιοι πολύ έμπειροι και πετυχημένοι διεθνώς angel investors, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται πως τον Μάρτιο του 2020 η Prosperty έλαβε χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ από τα funds της Velocity Partners και της Metavallon, τα οποία συμμετέχουν ξανά στη νέα επένδυση. Τα συνολικά επενδυμένα κεφάλαια ανέρχονται σε 4,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2021 και 2022, με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, στην τεχνολογία με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και ειδικότερα σε τομείς όπως ανάλυση και διασύνδεση δεδομένων ζήτησης και προσφοράς, το marketing και τη διαχείριση πωλήσεων, με σκοπό να γίνει η Prosperty το κυρίαρχο κανάλι για Έλληνες, διεθνείς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στον χώρο των ακινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει ανακοινώσεις για την αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων παρέχοντας ολοένα και περισσότερο ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την αγορά ακινήτων.

Η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων, που περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο marketplace για όλες τις ανάγκες τόσο τους ιδιοκτήτη όσο και του ενδιαφερόμενου αγοραστή/ενοικιαστή, με πιστοποιημένες πληροφορίες για κάθε ακίνητο και υποστηρικτικές end-to-end υπηρεσίες.

Μέχρι σήμερα, την έχουν εμπιστευτεί περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν το ακίνητο τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους εμπορικούς προορισμούς, ενώ έχει πάνω από 100.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως.

Τέλος, έχει συνάψει συμφωνίες με την πλειοψηφία των τραπεζών, των NPL/REO servicers και των θεσμικών επενδυτών για τη αποτελεσματική διαχείριση και ψηφιακή αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων ακινήτων τους, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει ήδη δεκάδες συναλλαγές με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ