SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bayer: Επιταχύνουμε την καινοτομία μέσα από μία ολιστική προσέγγιση

Bayer: Επιταχύνουμε την καινοτομία μέσα από μία ολιστική προσέγγιση

Την καινοτομία αξιολογεί η Bayer, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της Υγείας παγκοσμίως, ως σημαντικότερο ζητούμενο για την πρόοδο, τόσο στις περιοχές εξειδίκευσής της, όσο και στην ανθρώπινη κοινωνία γενικότερα. Ειδικά στη μετά – Covid εποχή, η ολιστική προσέγγιση της καινοτομίας θεωρείται μοναδική επιλογή για ταχύτερα βήματα ανάπτυξης στο μέλλον όχι μόνο της υγείας, αλλά και της διατροφής, της επιστήμης και εν γένει της ανθρωπότητας.

Η συνεργασία επιταχύνει την καινοτομία

Είναι γεγονός πως η καινοτομία βρίσκεται στο επίκεντρο ως προς την διαδικασία της Έρευνας και της Ανάπτυξης. Θεωρείται εν πολλοίς ως η κινητήριος δύναμη που θα ωθήσει τον κόσμο στο μέλλον. Η Bayer, εντούτοις, αναγνωρίζει τη σημασία της καινοτομίας ολιστικά και όχι μεμονωμένα και για τον λόγο αυτό θέτει τη συνεργασία με ένα ευρύ δίκτυο ατόμων και φορέων ως πρωτεύουσας σημασίας για τη συνέχεια. Μεμονωμένες προσπάθειες ερευνητών, εταιρειών και επιστημονικών φορέων δεν έχουν αυτή τη στιγμή την απαιτούμενη δυναμική για να συνθέσουν μια ανανεωμένη συνθήκη για το μέλλον. Είναι, αντίθετα, ο συνεργατικός τρόπος προσέγγισης της καινοτομίας που μπορεί να σημάνει τη δημιουργία λύσεων για καλύτερη ζωή στους πολίτες του σήμερα και του αύριο.

Η ιδέα που χαρακτηρίζεται «καινοτόμος» οδηγεί στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες και την κοινωνία – εφόσον αξιοποιηθεί καταλλήλως. Ειδικά όσον αφορά στους τομείς της υγείας και της διατροφής, όπου δραστηριοποιείται η Bayer, τη «διαφορά» στη διαδικασία μετεξέλιξης της ιδέας σε καινοτομία, συντελεί η ικανότητα συσχέτισης των δεδομένων σε ένα παγκόσμιο δίκτυο Ανοιχτής Καινοτομίας – αυτό δηλαδή που στοχεύει και κάνει πραγματικότητα η εταιρεία.

Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, το εσωτερικό περιβάλλον της Bayer, όπου έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν οι γνώσεις και οι δεξιότητες των ανθρώπων της, που αξιολογούνται ως ο πιο πολύτιμος πόρος της εταιρείας, ευνοεί την ανάπτυξη της καινοτομίας σε μία ολιστική προσέγγιση: Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι αυτή να ευδοκιμήσει και να φτάσει στον καταναλωτή ως νέο προϊόν και ως καλύτερη λύση για τη ζωή και την καθημερινότητά του. Για αυτόν τον σκοπό, μόνο το 2020 η εταιρεία επένδυσε το ποσό-ρεκόρ των 7,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στο 17,2% των πωλήσεών της.

Παγκόσμια προσέγγιση ανοιχτής καινοτομίας με πρωτοβουλίες και συνεργασίες

Ήδη η Bayer έχει αναπτύξει μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα, αφιερωμένη αποκλειστικά στην καινοτομία: Το innovate.bayer.com συγκεντρώνει ως σημείο αναφοράς όλες τις δράσεις στην Ανοικτή Καινοτομία, με περαιτέρω εξειδίκευση ως προς το καταλληλότερο, κάθε φορά, πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου ιδέας: Το CoLaborator™, που αναδεικνύει και εμβαθύνει στη συνεργασία με ανθρώπους από την έρευνα και την ανάπτυξη ειδικά εκτός της εταιρείας, θεωρείται σήμερα σημαντική πηγή καινοτομίας για τη Bayer, την ώρα που το Grants4Targets® είναι το πρώτο πρόγραμμα crowdsourcing και βρίσκεται σε δράση από το 2009. Το Grants4Apps®, το Grants4Indications™, το Grants4Ag καθώς και το Grants4Traits™ αποτελούν επιμέρους προγράμματα στήριξης της καινοτομίας, σε ολιστικό επίπεδο, με επιχορηγήσεις αλλά και τεχνογνωσία, τόσο μέσω των εγκαταστάσεων της εταιρείας όσο και μέσω της εμπειρία των ερευνητών της στον τομέα των βιοεπιστημών.

H Bayer επενδύει στην ολιστική προσέγγιση της καινοτομίας στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θεωρείται για τη Bayer, που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στη χώρα μας με σημαντικές επενδύσεις σε διάφορους τομείς, μια ευκαιρία επένδυσης και όσον αφορά στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσω χρηματοδότησης από το ειδικό Ταμείο της εταιρείας. Με επίκεντρο την Τηλεϊατρική και ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, η εταιρεία στηρίζει τέτοιου είδους καινοτομίες, που συμβάλλουν στην κατάλληλη περίθαλψη κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα υγείας, με διπλό όφελος, καθώς παράλληλα εξοικονομούνται σημαντικοί πόροι.

Η ανάπτυξη της Bayer στον τομέα της Υγείας και της Διατροφής, άλλωστε, μπορεί να συμβαδίσει απολύτως με την ανάπτυξη της Ελλάδας προς τους δύο αυτούς πυλώνες. Για παράδειγμα, η ελληνική αγροτική παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και η ταυτόχρονη παροχή καινοτόμων θεραπειών σε όσους τις έχουν ανάγκη στη χώρα μας, μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας προς νέες κατευθύνσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Bayer Ελλάς, επενδύει στην εκπαίδευση παραγωγών σε πρακτικές βιώσιμης γεωργίας, στηρίζει ήδη περισσότερα από 100 ελληνικά πανεπιστήμια και δημόσια νοσοκομεία που συμμετέχουν σε 20 διεθνείς κλινικές μελέτες Φάσης ΙΙ ή III, ενώ βοηθά τη χώρα μας να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια μέσω της διενέργειας κλινικών μελετών, μέσω της υποστήριξης της Ακαδημίας Κλινικών Μελετών. Παράλληλα, αρκετά προϊόντα της σειράς Bepanthol παράγονται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία FAMAR, ενώ η Bayer σχεδιάζει να αυξήσει αυτήν την παραγωγή από το 2021 και μετά.

Με moto «Επιστήμη για μια καλύτερη ζωή», η Bayer, που μετρά περισσότερα από 157 χρόνια ζωής, έρχεται με δύναμη στο σήμερα και στο αύριο, στηρίζοντας την καινοτομία για την Υγεία και Τροφή για όλους. Με προγράμματα που στηρίζουν πρωτοβουλίες καινοτομίας από τη γέννηση της ιδέας ως την υλοποίησή της και τη διάθεση του τελικού προϊόντος στο κοινό, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αλλά με πλήρη υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, η Bayer φέρνει στην κοινωνία την καινοτομία ως όχημα βιώσιμης ανάπτυξης για την Υγεία και τη Διατροφή, για το σήμερα και το αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ