ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Wind: Στα 130,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα από υπηρεσίες στο β’ τρίμηνο του 2021

Wind: Στα 130,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα από υπηρεσίες στο β’ τρίμηνο του 2021
ΙΝΤΙΜΕ

Αύξηση 5,3% σε ετήσια βάση παρουσίασαν τα έσοδα από υπηρεσίες της Wind Ελλάς όσον αφορά στο β’ τρίμηνο του 2021 με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 130,3 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αποδίδεται στις ισχυρές εμπορικές επιδόσεις της εταιρείας και την ενίσχυση της πελατειακής βάσης.

Όσον αφορά στα λειτουργικά κέρδη (EBITDAaL), σε προσαρμοσμένο επίπεδο αναφορικά με τη συναλλαγή με τη Vantage Towers ως να είχε συμβεί την 1η Ιανουαρίου 2020, παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξεως των 2,4 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το προσαρμοσμένο EBITDAaL διαμορφώθηκε στα 28,5εκατ. με περιθώριο 21,9%.

Η συνδρομητική βάση ενισχύθηκε -σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2020- κατά 5,2% όσον αφορά στους πελάτες κινητής με συμβόλαιο και κατά 1,9% στους πελάτες σταθερής με συμβόλαιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Wind Ελλάς, υπήρξε μία αύξηση 10,9% σε ετήσια βάση στα νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης, ο αριθμός των οποίων διαμορφώθηκε στις 267.000, ενώ οι εταιρικοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 2,8% φθάνοντας στις 82.000.

Οι πελάτες οπτικών ινών αυξήθηκαν κατά 42,7%, ενώ οι συνολικές κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) έφθασαν στις 421.000. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το 11% των πωλήσεων τριμήνου προήλθε από τα online κανάλια.

Τέλος, οι συνολικές επενδύσεις, των τελευταίων 12 μηνών (ως τις 30/6/21) έφθασαν στα 94,5 εκατ. ευρώ με την εταιρεία να συνεχίζει να επενδύει στην επέκταση της κάλυψης του δικτύου 5G.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία των αποτελεσμάτων του β΄ τριμήνου. Είδαμε μια συνεχιζόμενη αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής μας και της σταδιακής επαναφοράς της οικονομίας στην κανονικότητα. Κοιτάζοντας πλέον και το δεύτερο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι για τη συνέχιση της ανάπτυξης μας, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον λειτουργίας.

Τέλος, με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε στις 16 Αυγούστου την εξαγορά της WIND Ελλάς από την United Group, μια συναλλαγή που αναμένουμε να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2022. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υλοποιήσει έναν πολυεπίπεδο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές, τις υπηρεσίες μας, καθώς και την εμπειρία των πελατών μας. Η ένταξη μας σε έναν διεθνή ηγέτη τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης όπως είναι η UG, είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για εμάς και θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές μας και τα οφέλη για τους πελάτες μας», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου 2021, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ