ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Sports Cardiology 2021»

Στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Sports Cardiology 2021»

Στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί και φέτος το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Sports Cardiology 2021», το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021, υπό την προεδρία του επεμβατικού καρδιολόγου, και Διευθυντή B’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, κ. Σπύρου Παπαϊωάννου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του American Heart Center, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Η μεγάλη ανταπόκριση στο 1ο συνέδριο στον αναδυόμενο αυτόν τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο εμπλέκονται πολλές ιατρικές ειδικότητες και απαιτείται πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση, οδήγησε στο να διευρυνθεί η θεματολογία με ένα ακόμα πλουσιότερο επιστημονικό πρόγραμμα.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κρίσιμα θέματα της καρδιολογίας, όπως ο αιφνίδιος θάνατος αλλά και η γενικότερη διερεύνηση των επιπτώσεων του αθλητισμού στην καρδιαγγειακή υγεία.

Οι υψηλού κύρους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι η εγγύηση για την κάλυψη αυτών των θεμάτων με την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων σχετικά με την άσκηση και την επίδραση της στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν επίσης διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού.
Το συνέδριο αξιολογήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 20 μόρια και η εγγραφή σε αυτό είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ