ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ELPEDISON οδηγεί την «πράσινη», ενεργειακή μετάβαση

Η ELPEDISON οδηγεί την «πράσινη», ενεργειακή μετάβαση

Σε μία από τις πιο κρίσιμες καμπές στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπου η ανάγκη αναστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής είναι δεδομένη και δράσεις αναλαμβάνονται διεθνώς σε πολλαπλά επίπεδα, η Ελλάδα πραγματοποιεί τη δική της «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο.

Εναρμονισμένη με τα πανευρωπαϊκά πρότυπα και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ουδέτερη κλιματικά ήπειρο έως το 2050, η χώρα μας πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Μεγάλο ζητούμενο βέβαια είναι αυτό να γίνει με ασφάλεια και ενεργειακή επάρκεια, γεγονός που διασφαλίζεται από τη συνεισφορά της ELPEDISON, ενός από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυρίαρχη θέση της εταιρείας στον χώρο της ενέργειας στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την ηχηρή παρουσία της στην 85η ΔΕΘ, όπου συμμετείχε, με θερμή υποδοχή από πολίτες και τον επιχειρηματικό κλάδο.

Το περίπτερο της ELPEDISON στην 85η ΔΕΘ

Πρόκειται εξάλλου για τον πρώτο ιστορικά ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, που διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, παραμένοντας στην κορυφή από την πρώτη στιγμή έως σήμερα, για 15 συναπτά έτη.

Η ELPEDISON είναι η εταιρεία ενέργειας που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς, τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει δράσεις, με τελικό γνώμονα το όφελος του καταναλωτή και την προστασία του περιβάλλοντος. Εξειδικεύεται, μάλιστα, προσφέροντας σε κάθε καταναλωτή το «προσωποποιημένο» προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις διαφοροποιημένες του ανάγκες, με δεδομένη την ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON Νικόλαος Ζαχαριάδης και ο δημοσιογράφος του CNN Greece Δημήτρης Πεφάνης στο περίπτερο της εταιρείας στην 85η ΔΕΘ

Η ELPEDISON διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο και παράλληλα δεσμεύεται σε μία από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες παραγωγής ενέργειας. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της προηγμένης, σύγχρονης τεχνολογίας, της τεχνολογίας παραγωγής συνδυασμένου κύκλου, διασφαλίζει την πλέον αποτελεσματική χρήση των ορυκτών καυσίμων, επιτυγχάνοντας απόδοση της τάξης του 56%, και στις δύο μονάδες της.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μόλις τον επόμενο χρόνο από την ίδρυση καθετοποιημένης εταιρείας παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, υπό την ονομασία ELPEDISON, το 2015, η εταιρεία κατέστη ο Νο 1 εναλλακτικός προμηθευτής της χώρας, με περισσότερους από 50.000 πελάτες. Το 2017 πραγματοποιήθηκε η είσοδος της ELPEDISON στην αγορά προμήθειας φυσικού αερίου, ενώ το 2020 παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον και την αστάθεια λόγω της πανδημίας, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση ύψους €20 εκατ. για την αναβάθμιση της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας αποδεικνύουν τη διασύνδεσή της με τη σύγχρονη κοινωνία και τις ανάγκες της: Με το Net Metering, η ELPEDISON δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν, επιτυγχάνοντας μείωση του ενεργειακού κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), μέσω των υπηρεσιών ELPEDISON Green και ELPEDISON Green Certificate, οι πελάτες της έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη συμβάλλοντας στη χρηματοδότηση νέων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες Ενεργειακής Παρακολούθησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, Μελέτης και Υλοποίησης Στοχευμένων Δράσεων Ενεργειακής Εξοικονόμησης, μεταξύ άλλων.

Με συνεχείς βραβεύσεις που επισφραγίζουν τη δυναμική πορεία της, η εταιρεία προχωρά στο μέλλον ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της ενέργειας, ως εγγυήτρια παρουσία για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας στην πράσινη μετάβαση. Με συνεργασίες στο ανώτερο επίπεδο, με διεθνείς και κοινωνικούς φορείς όπως το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, του οποίου και είναι μέλος, ο Φορέας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, τα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Μακεδονίας κά, η ELPEDISON υποστηρίζει την κοινωνία σε κάθε επίπεδο, με γνώμονα πάντα τον συνδυασμό ασφαλούς, συνεχούς ενεργειακής παροχής με την προστασία του περιβάλλοντος. Το γεγονός αυτό άλλωστε αναγνωρίζεται και με εταιρικές διακρίσεις και βραβεύσεις, που για το 2020 ήταν το Βραβείο CRI Silver και Έπαινος στην κατηγορία Περιβάλλον από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης και το People Excellence Award 2020 στον κλάδο Ενέργειας, ως μία από τις εταιρείες που αναβαθμίζουν την «Εμπειρία του εργαζόμενου», παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Η ELPEDISON, ηγέτιδα δύναμη στην παροχή κορυφαίων και καινοτόμων ενεργειακών λύσεων, δεσμεύεται να παράγει και να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια με ασφάλεια, συνεισφέροντας στην ενεργειακή επάρκεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, της ίδιας της Ελλάδας. Με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με αξίες και αφοσίωση στον καταναλωτή, του οποίου το τελικό, συνολικό όφελος είναι ο γνώμονας δράσης της, συνεχίζει να εργάζεται στο υψηλότερο επίπεδο για το σήμερα και για το αύριο, για το παρόν και το μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ