ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χαμογέλα και χάρισε ξανά ζωή στο δάσος με το «Ενεργοποιώ» της ELPEDISON

Χαμογέλα και χάρισε ξανά ζωή στο δάσος με το «Ενεργοποιώ» της ELPEDISON

Το «παρών» σε αυτή την κρίσιμη για το περιβάλλον της Ελλάδας στιγμή δίνει η ELPEDISON, μέσα από το πρόγραμμά Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ενεργοποιώ», που ζήτησε από τους πολίτες να χαμογελάσουν για να συμβάλλουν στην αναδάσωση των καμένων περιοχών της πατρίδας μας.

Το σύνθημα «Χαμογέλα… ένα κλικ για καλό σκοπό» δόθηκε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου η ELPEDISON ζήτησε από όλους εμάς, το πιο αστραφτερό μας χαμόγελο σε… πράσινο φόντο, σε ένα ειδικό photobooth που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό, στο περίπτερό της.


Με το χαμόγελό μας στο περίπτερο της ELPEDISON στην 85η ΔΕΘ, βοηθάμε στην αναδάσωση των καμένων περιοχών της Ελλάδας

Πέρα από την ψηφιακή ή τυπωμένη φωτογραφία μας, που πήραμε ως το αναμνηστικό δώρο, παίρνουμε ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση: Πως είχαμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε με αυτόν τον πολύ απλό και όμορφο τρόπο στην αναδάσωση των περιοχών της Ελλάδας που κάηκαν από δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι που μας πέρασε. Διότι, η ELPEDISON, για κάθε ένα από τα δικά μας χαμόγελα, δεσμεύεται να συνεισφέρει ένα ποσό για τον σκοπό αυτό, για την αναδάσωση δηλαδή, των πληγεισών περιοχών. Παράλληλα, αυτό το χαμόγελο μπροστά στο πράσινο φόντο οδηγούσε και σε πλούσια δώρα: Δύο ηλεκτρικά ποδήλατα, τρία Airpods Pro και τέσσερα Bluetooth speakers κληρώθηκαν στους τυχερούς που απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.


Το κοινό υποδέχθηκε θερμά την παρουσία της ELPEDISON στην 85η ΔΕΘ

Το «Χαμογέλα… ένα κλικ για καλό σκοπό» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ενεργοποιώ» της ELPEDISON, της ηγέτιδας εταιρείας στον χώρο της ενέργειας στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αναπτύσσεται σε δύο άξονες, με προτεραιότητα στην κοινωνία και τη βιωσιμότητα - αντίστοιχα, το ίδιο το αντικείμενο της ELPEDISON έχει διττό στόχο: Το μεγαλύτερο όφελος για τον καταναλωτή (σε πολλαπλά επίπεδα), με τον ταυτόχρονο σεβασμό στο περιβάλλον. Η εταιρεία, με το «Ενεργοποιώ» στέκεται δίπλα στην κοινωνία, με έμφαση σε τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, καθώς και σε οικονομικά ασθενείς ομάδες, σε τομείς που αφορούν στην ανάπτυξή τους, την παιδεία και την εκπαίδευση, πάντα με τα παιδιά, τη νέα γενιά, στο επίκεντρο. Αντίστοιχα, δίνει επίσης έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, τόσο με στοχευμένες δράσεις όσο και με βασικές ενέργειες στην οργάνωση και τη λειτουργία της.


Το περίπτερο της ELPEDISON στην 85η ΔΕΘ

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσιά της, συνολικής εγκατεστημένης ισχύς 820 MW, είναι απολύτως συνυφασμένος με το γεγονός αυτό, καθώς λειτουργούν με καύσιμο αποκλειστικά φυσικό αέριο, ενώ ακολουθείται μία διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Την ίδια ώρα, η εταιρεία φροντίζει για την εκπαίδευση των πελατών της, ως προς τη σημαντικότητα των υπηρεσιών ενεργειακής απόδοσης που παρέχει και χαράσσει εξαρχής τις καταλληλότερες διαδρομές προς την τελική επιτυχία. Μάλιστα, η ELPEDISON μέσω της υπηρεσίας παροχής πιστοποιητικών πράσινης ενέργειας προμηθεύει τους πελάτες της με ρεύμα προερχόμενο 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ): Οι πελάτες της που επιλέγουν ELPEDISON Green ή ELPEDISON Green Certificate γνωρίζουν πως για κάθε μεγαβατώρα (MWh) ηλεκτρικής ενέργειας που έχει καταναλωθεί, η ELPEDISON προμηθεύει ίση ποσότητα σε εγγυήσεις προέλευσης, τις οποίες διασφαλίζει μέσω τοπικών παραγωγών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακή και αιολική).

Η ELPEDISON έχει ισχυρή παρουσία και στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, που σηματοδοτεί την αλλαγή, την «πράσινη» μετάβαση, στις μετακινήσεις. Για τον σκοπό αυτό και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, παρέχει ολιστικές λύσεις ηλεκτροκίνησης, από την παροχή του εξοπλισμού, την εγκατάστασή του, την προσφορά εξειδικευμένων τιμολογίων και τη συντήρησή του, έχοντας ήδη εγκαταστήσει σημαντικό αριθμό σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα.

Δράσεις ανακύκλωσης, σε συνεργασία και με τον Φορέα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, αλλά και άλλες δραστηριότητες που στόχο έχουν τη μείωση εκπομπών ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην επίτευξη πολλών εκ των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, όπως φτηνή και καθαρή ενέργεια, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, δράση για το κλίμα και ζωή στη στεριά, τίθενται πάντοτε μεταξύ των προτεραιοτήτων της εταιρείας.

Με γρήγορα αντανακλαστικά και ευφάνταστες δράσεις, η ELPEDISON έχει κατορθώσει μέσω του «Ενεργοποιώ» να είναι παρούσα σε όλες τις σημαντικές πτυχές της ελληνικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο στήριξης όσο και για ό,τι αφορά στο περιβάλλον. Το «Χαμογέλα… ένα κλικ για καλό σκοπό» και η ανταπόκριση που είχε από τους πολίτες στην 85η ΔΕΘ, είναι η απτή απόδειξη πως η ELPEDISON αφουγκράζεται την κοινωνία, ανταποκρίνεται στις ανάγκες της και συμβάλλει με κάθε μέσο στη βιωσιμότητα, για ένα καλύτερο αύριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ