ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Blueground: Στα 180 εκατ. δολάρια ο νέος γύρος χρηματοδότησης

Blueground: Στα 180 εκατ. δολάρια ο νέος γύρος χρηματοδότησης

Την ολοκλήρωση ενός ακόμη γύρου χρηματοδότησης -ύψους 180 εκατ. δολαρίων- ανακοίνωσε η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, 140 εκατ. δολάρια αποτελούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προήλθαν από τις επενδυτικές εταιρείες WestCap (που ηγήθηκε του γύρου), Geolo Capital, Prime Ventures, και VentureFriends, και 40 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν δανειακή χρηματοδότηση από την Silicon Valley Bank. Σύμφωνα με την Blueground, η εταιρεία έχει αθροιστικά συγκεντρώσει 258 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της το 2013 - το υψηλότερο ποσό χρηματοδότησης που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα ελληνική startup.

Τα κεφάλαια πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επέκταση της Blueground, η οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα και πλέον έχει διεθνή παρουσία σε Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στόχος της Blueground είναι να προσλάβει 300 νέα άτομα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι μισοί εκ των οποίων θα έχουν ως βάση την Ελλάδα. Στην Ελλάδα σήμερα εργάζονται 200 άτομα και περισσότερα από 450 διεθνώς.

Σημειώνεται ότι η πανδημία της COVID-19 επέφερε ισχυρά πλήγματα στη δραστηριότητα της Blueground, δεδομένου ότι ένα μεγάλο κομμάτι της πελατείας είναι στελέχη επιχειρήσεων που εργάζονται σε άλλες χώρες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «κατά τη διάρκεια των δύσκολων ημερών του 2020, η Blueground αναδιοργανώθηκε, εξορθολόγησε περαιτέρω τις δραστηριότητές της και κατάφερε να διατηρήσει την πληρότητα των μονάδων της στο 92%, εξασφαλίζοντας ταμειακές ροές για τους ιδιοκτήτες, και αποδίδοντας επιχειρηματικά εν μέσω δυσχερών συνθηκών. Με τη σταδιακή χαλάρωση στον περιορισμό των μετακινήσεων και την επακόλουθη αύξηση στη ζήτηση για επιλογές ευέλικτης διαβίωσης, η Blueground επανήλθε σε φάση ταχείας ανάπτυξης και έχει πλέον εδραιωθεί ως ο παγκόσμιος ηγέτης στις μηνιαίες έως ετήσιες ενοικιάσεις. Το 2021 ο παγκόσμιος κύκλος εργασιών της αναμένεται να κλείσει σε 140 εκατομμύρια δολάρια και το 2022 σε 240 εκατομμύρια δολάρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ