ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Lidl Ελλάς παρουσιάζουν τον 3ο κύκλο «200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι»

Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Lidl Ελλάς παρουσιάζουν τον 3ο κύκλο «200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι»

Με μία εμβληματική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Lidl Ελλάς παρουσιάζουν τον 3ο και τελευταίο κύκλο της πρωτοβουλίας «200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπου ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει και θα διευθύνει μια σουίτα εμπνευσμένη από 21 επίλεκτα δημοτικά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Ηρώ Σαΐα και ορχηστρικό σύνολο 11 μουσικών με τίτλο «Θέλει αρετή και τόλμη το... τραγούδι».

Η δημιουργική «ανασύνθεση» και επεξεργασία του πρωτογενούς υλικού, μέσα από τη σύγχρονη ενορχηστρωτική ματιά του συνθέτη, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και επιβεβαιώνει ότι το βαθύτερο ύφος και ήθος αυτών των τραγουδιών εξακολουθεί διαχρονικά να μας αφορά και να μας εμπνέει.

Τα τραγουδίσματα του λαού, ο στίχος και η μουσική τους, ως έμμετρο είδος του παρελθόντος, επαναπροσδιορίζονται ως διαχρονικό και εξελισσόμενο είδος που μπορεί και σήμερα - όπως τότε - να εκφράσει τη γνήσια, ειλικρινή και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής ψυχής του σύγχρονου Ελληνισμού.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στα Μουσικά Σχολεία Παλλήνης και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Υποτροφίας «Σταύρος Ξαρχάκος».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το viva.gr και όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα, καθώς και από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ