ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mastercard Fintech Day: Εκεί που η τεχνολογία συναντά την καινοτομία

Mastercard Fintech Day: Εκεί που η τεχνολογία συναντά την καινοτομία

13 Fintech εταιρείες από 8 διαφορετικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα συμμετέχουν στο πρώτο Mastercard Fintech Day.

Η Mastercard πραγματοποιεί για πρώτη φορά την Mastercard Fintech Day, μία εκδήλωση που συγκεντρώνει επιλεγμένες fintech εταιρείες από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αναδειχθούν και να κερδίσουν μία θέση στο παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις, Start Path.

Η Mastercard Fintech Day υλοποιείται με την υποστήριξη του Start Path και έχει ως στόχο την υλοποίηση συνεργειών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει workshops με fintech experts και απόφοιτους του συγκεκριμένου τομέα, αλλά και sessions για networking μεταξύ fintech, Mastercard County Managers και Senior Executives.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν δεκατρείς από τις καλύτερες υποψήφιες fintech εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες αναδείχθηκαν μέσα από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Οι δεκατρείς συμμετέχουσες εταιρείες, προέρχονται 3 από την Ελλάδα, από 2 από τη Βουλγαρία, την Τσεχία και την Πολωνία και από 1 από την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. Οι τρεις εταιρείες fintech που θα ξεχωρίσουν κατά τη διάρκεια του Mastercard Fintech Day, θα κληθούν να παρουσιάσουν την πρότασή τους σε επιλεγμένο τραπεζικό κοινό από την Ελλάδα και την Κύπρο στο πλαίσιο του φετινού Athens Innovation Forum της Mastercard. Η νικήτρια εταιρεία θα επιλεγεί μέσω ψηφοφορίας του κοινού του Forum και θα προκριθεί αυτόματα στον τελικό γύρο επιλογής του Mastercard Start Path.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Στη Mastercard, είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Οι εταιρείες Fintech αποτελούν βασικό πυλώνα του επιχειρηματικού κλάδου και είναι υποχρέωσή μας να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε την πρώτη Mastercard Fintech Day στην οποία προσκαλούμε 13 εταιρείες από 8 διαφορετικές χώρες, οι οποίες για εμάς αντιπροσωπεύουν την αφρόκρεμα του fintech οικοσυστήματος της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος μας, είναι η διοργάνωση μίας εκδήλωσης που υπερβαίνει τα όρια των τοπικών αγορών και θα έχει ένα ουσιαστικό εμπορικό αντίκρισμα, παρέχοντας πραγματική προστιθέμενη αξία σε σχέση με άλλες, παρόμοιες ενέργειες».

H Mastercard Fintech Day θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ η πρόσβαση στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με πρόσκληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ