ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ΕΕΑ Grants συμμετείχαν στη ΔΕΘ - Παρουσίασαν τις αξίες και τον σκοπό των προγραμμάτων τους

Τα ΕΕΑ Grants συμμετείχαν στη ΔΕΘ - Παρουσίασαν τις αξίες και τον σκοπό των προγραμμάτων τους

Ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή, αλλιώς, ΕEA Grants συμμετείχε για πρώτη φορά στη φετινή 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που έλαβε χώρα από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αυτή την πρώτη παρουσία των EEA Grants, το Εθνικό Σημείο Επαφής (ΕΣΕ) τοποθέτησε στο κέντρο του μηνύματός του τη γνωστοποίηση και διάδοση, τόσο σε φορείς της κυβέρνησης όσο και στο ευρύτερο κοινό, του σκοπού και των αξιών αυτής της πηγής (συν)χρηματοδότησης, καθώς και των προγραμμάτων που υλοποιούνται στη χώρα μας από το 1994 έως σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΣΕ διοργάνωσε εκδήλωση «γνωριμίας» τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 17.00, στον χώρο εκδηλώσεων του περιπτέρου 7 (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων), με τίτλο: «Τα EEA Grants στην Ελλάδα: Ένας Χρηματοδοτικός Μηχανισμός που μας αγκαλιάζει όλες και όλους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές και ομιλήτριες εκπρόσωποι φορέων που διαχειρίζονται και υλοποιούν προγράμματα παρουσιάζοντας τα έργα που έχουν υλοποιηθεί κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο (2009-2014) και εκείνα που υλοποιούνται στην τρέχουσα (2014-2021). Την εκδήλωση προλόγισε η Δρ. Έλλη Βάζου, υπεύθυνη δημοσιότητας του ΕΣΕ και συντόνισε ο Δρ. Ηρακλής Αλεξόπουλος, στέλεχος του ΕΣΕ, ενώ συμμετείχαν οι:

  • Εξοχότατος Πρέσβης του Βασιλείου της Νορβηγίας, κος Frode Overland Andersen
  • Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας
  • Αικατερίνη Σαμαλή, Συντονίστρια Παραρτήματος Ρομά, δήμου Κατερίνης & Γιάννης Καραγκούνης, διαμεσολαβητής παραρτήματος Ρομά δήμου Κατερίνης
  • Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Δ/ντρια της SolidarityNow
  • Δρ. Χρυσούλα Κούρτελη, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ, Τομέας Περιβάλλοντος
  • Δρ. Κώστας Πατλιτζιάνας, Συντονιστής προγράμματος GR-Energy
  • Dr. Jennifer Clarke, Δ/ντρια Προγραμμάτων και Δωρεών, Ίδρυμα Μποδοσάκη

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν και η παρουσία του ακροατηρίου που απαρτιζόταν από φορείς των ελληνικών αρχών, ινστιτούτα, δημοσιογράφους και τον υποπρόξενο του Γενικού Προξενείου Αμερικής στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία των EEA Grants στη ΔΕΘ γνωστοποίησε και παρουσίασε τις δράσεις και τις αξίες του προγράμματος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή όλο και περισσότερων ενδιαφερόμενων στα προγράμματά τους με σκοπό τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση όλο και περισσότερων έργων προάγοντας το κεντρικό μήνυμα των ΕΕΑ Grants (2014–2021): «Συνεργαζόμαστε για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη, χωρίς αποκλεισμούς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ