ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το προσωπικό του Αστέρα Βουλιαγμένης χάρισε ζωή στους ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»

Το προσωπικό του Αστέρα Βουλιαγμένης χάρισε ζωή στους ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά».

Η συμμετοχή των εργαζομένων του «Ξενοδοχειακού Αστέρα των Αθηνών» ήταν συγκινητική, καθώς σε μόλις 4 ώρες συγκεντρώθηκαν 50 φιάλες αίμα, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα εξωτερικών αιμοληψιών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του αν. διοικητή του Νοσοκομείου «Μεταξά», Σαράντου Ευσταθόπουλου, με την βραβευμένη ως Νο1 IFSEC Global Security Influencer 2021 Διευθύντρια Ασφαλείας του Ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace of Athens, Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, οπότε και τέθηκαν οι βάσεις μιας επιτυχημένης συνεργασίας.

Το Τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Four Seasons Astir Palace Hotel of Athens μέσα σε μόλις λίγες ημέρες, συντόνισε με απόλυτη επιτυχία μια από τις πιο επιτυχημένες εξορμήσεις για αίμα, δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Μεταξά», Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης, τηρήθηκαν με αυστηρότητα όλα τα σχετικά ιατρικά πρωτόκολλα που αφορούν τόσο στη διαδικασία της αιμοληψίας (πριν και μετά) όσο και στην προφύλαξη από τον κορωνοϊό (μάσκες, αεριζόμενο αίθουσα κλπ).

Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος που παραβρέθηκε στην εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων του Αστέρα Βουλιαγμένης δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του Αστέρα Βουλιαγμένης γιατί με τη σημερινή τους εθελοντική πρωτοβουλία χάρισαν κυριολεκτικά ζωή στους συνανθρώπους τους, ασθενείς του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά Μεταξά.

Η οργάνωση και η τάξη με την οποία προσέρχονταν οι εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου υπήρξε υποδειγματική.

Η φιλοξενία και η φροντίδα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μεταξά αλλά και για τους εθελοντές αιμοδότες, υπήρξε παροιμιώδης, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα τις κοινωνικές αξίες που πρεσβεύει το Four Seasons Astir Palace Hotel.

Πιστεύω ότι σήμερα μπήκαν γερές βάσεις για μια μακρόχρονη συνεργασία, που μόνο σκοπό έχει την προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο!

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε πως όταν δίνουμε αίμα, χαρίζουμε στην κυριολεξία ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας που το έχει πραγματικά ανάγκη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στην αεικίνητη και πολυβραβευμένη Διευθύντρια Ασφαλείας του Αστέρα κ. Χριστίνα Αλεξανδροπούλου, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην οργάνωση και υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Όπως και στο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας, το οποίο εργάζεται πυρετωδώς εντός και εκτός Νοσοκομείου, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες αίματος για την πλήρη κάλυψη των ασθενών.

Εύχομαι τούτη η εθελοντική δράση να βρει άξιους μιμητές, μεγάλες ελληνικές ή πολυεθνικές εταιρίες, γιατί ιδιαίτερα τα χρόνια της πανδημίας, οι ελλείψεις σε αίμα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο».

Η Διευθύντρια Ασφαλείας κ. Χριστίνα Αλεξανδροπούλου του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ανέφερε σε δήλωσή της:

«Εκ μέρους της Διοίκησης, της Ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού People & Culture, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων του Ξενοδοχείου μας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά, για τη μοναδική ευκαιρία που μας έδωσαν, να νιώσουμε πώς είναι να χαρίζεις ζωή!

Και το πράξαμε με ιδιαίτερη χαρά και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αυτή η αυξημένη συμμετοχή του προσωπικού. μας, στην πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία του Αστέρα Βουλιαγμένης, μας γεμίζει αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον, καθώς καταδεικνύει την αυξημένη διάθεση προσφοράς των συνεργατών μας προς τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που δοκιμάζεται και πιστοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας και του εθελοντισμού που διέπουν το Four Seasons Astir Palace Hotel.

Η Ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθυνης του FourSeasons Astir Palace Hotel, και ειδικά η Πρόεδρος κ. Μελίσσα Ζορμπά και η Γραμματέας κ. Ιωάννα Σιδέρη, ήταν ο καταλύτης για την πρωτοφανή επιτυχία της δράσης.Δουλεύοντας μεθοδικά για την άρτια ενημέρωση και παρακίνηση του Προσωπικού μαζί με το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού People & Culture, πραγματοποιήθηκε μια πολύ πετυχημένη καμπάνια που απέδωσε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Θα ήθελα να συγχαρώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά για τον επαγγελματισμό και την επιστημοσύνη τους, αλλά και για το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς που μετέφεραν στους 50 εθελοντές εργαζόμενους του Ξενοδοχείου μας που προσήλθαν για να δώσουν αίμα.

Καθώς επίσης και τον δραστήριο Αν. Διοικητή κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο, για την ευαισθησία που τον διακρίνει και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους ασθενείς και το προσωπικό του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, κάτι που αποδεικνύει και η φυσική του παρουσία στην πρώτη μας εθελοντική αιμοδοσία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ