ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος ΟΤΕ: στα 295,6 εκατ. ευρώ το τίμημα για την Telekom Romania

Όμιλος ΟΤΕ: στα 295,6 εκατ. ευρώ το τίμημα για την Telekom Romania
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την πώληση του 54% στην Telekom Romania ανακοίνωσε ο όμιλο ΟΤΕ.

Τη συμμετοχή του ομίλου ΟΤΕ στην ρουμανική εταιρεία σταθερής απέκτησε η Orange Romania με το τελικό τίμημα να ανέρχεται στα 295,6 εκατ. ευρώ, υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση περί 268 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι θα διανείμει στους μετόχους του περίπου 174 εκατ. ευρώ με την μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών. Η διανομή του μερίσματος, υπό την αίρεση εταιρικών εγκρίσεων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2021.

Σχολιάζοντας την πώληση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Η πώληση της Telekom Romania Fixed είναι μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα, ενισχύοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξής του και την αξία για τους μετόχους. Επιπλέον, η συμφωνία αυτή δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές για την Telekom Romania Fixed και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ρουμανικής αγοράς, προς όφελος των πελατών και της κοινωνίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ παραμένει στην αγορά της Ρουμανίας μέσω της Telekom Romania Mobile. Στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη θετικών ταμειακών ροών μέσω μιας ανανεωμένης προσέγγισης της αγοράς. Πρόκειται λοιπόν για μια επωφελή συμφωνία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telekom Romania για όλα τα επιτεύγματα της εταιρείας μέχρι σήμερα και να ευχηθώ μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ