SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι πιο ασυνήθιστοι μύθοι του φθινοπώρου

Οι πιο ασυνήθιστοι μύθοι του φθινοπώρου

Τα νέα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού PULZE & iD ετοιμοπόλεμα δίπλα στην κούπα με τον καφέ μου και πάμε να δούμε τους μύθους!

Έχεις σκεφτεί σε τι οφείλεται το χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων;

Ακούς φθινόπωρο και αμέσως σου έρχονται στο μυαλό τα χάλκινα φθινοπωρινά φύλλα, οι απαλά δροσερές μέρες (ιδανικές για βόλτες στην πόλη ή για μια κοντινή εξόρμηση), η έντονη και γλυκιά μυρωδιά της κολοκύθας (διότι ναι, έχουμε και στην Ελλάδα πλέον Halloween και πολύ μας αρέσει!). Είναι μια εποχή γοητευτική, γεμάτη από ιδιαίτερα αρώματα και γεύσεις, η οποία σε προσκαλεί να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες ή να θέσεις καινούργιους στόχους – μην ανησυχείς, δεν κρυφοκοιτάξαμε το σημειωματάριό σου, άλλωστε οι περισσότεροι θέτουμε φθινοπωρινά resolutions.

Μιλώντας λοιπόν για νέες εμπειρίες, είναι μάλλον απαραίτητη η αναφορά για εμάς τους ενήλικους καπνιστές σε μια εναλλακτική γευστική εμπειρία απόλαυσης θερμαινόμενου καπνού, αυτή που προσφέρει ένα νέο σύστημα θερμαινόμενου καπνού, η συσκευή PULZE και οι ράβδοι καπνού iD. Κάτι μας λέει πως το νέο αυτό προϊόν θα βρει μια θέση και στα δικά σου φθινοπωρινά resolutions, καθώς κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στη χώρα μας από τους δημιουργούς των τσιγάρων Davidoff και φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά.

Εκτός όμως από καινούργιους στόχους, το φθινόπωρο συνδέεται και με διάφορους ασυνήθιστους μύθους. Ακόμα όμως και αν ανήκεις ανάμεσα σε εκείνους που λατρεύουν αυτή την εποχή, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα γνωρίζεις όλoυς τους μύθους που αναφέρονται σε αυτή. Παρακάτω, θα βρεις τους πιο χαρακτηριστικούς και μην ξεχνάς ότι σε αυτούς οφείλεται και ένα μέρος της γοητείας και της ομορφιάς αυτών των ημερών.

Τα φύλλα αλλάζουν χρώμα

Τι να πρωτογράψει κανείς για τις κόκκινες, καφέ και κίτρινες αποχρώσεις των φύλλων του φθινοπώρου; Ό,τι και αν σκεφτείς, το πιθανότερο είναι ότι θα το έχουν ήδη αποτυπώσει στον καμβά τους οι σπουδαίοι εξπρεσιονιστές ζωγράφοι, όπως ο Μονέ ή ο Σεζάν. Παρόλα αυτά, τα φύλλα των δέντρων δεν αλλάζουν χρώμα. Στην πραγματικότητα η έντονη πράσινη απόχρωσή τους, οφείλεται στη χλωροφύλλη, η οποία παράγεται κατά τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες. Καθώς η μέρα μικραίνει το φθινόπωρο, η ποσότητα της χλωροφύλλης μειώνεται, το πράσινο χρώμα εξασθενεί και έτσι έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το φυσικό χρώμα των φύλλων, δηλαδή το κόκκινο, το καφέ, το κίτρινο. Εσένα όμως που σου αρέσει το παιχνίδι με τα χρώματα, μπορείς να δοκιμάσεις τις νέες ράβδους καπνού iD, όλες ασυνήθιστα διακριτικές σχεδιασμένες για να προσφέρουν μια εμπειρία με λιγότερη μυρωδιά: Το Rich Bronze για μια πλούσια και έντονη γευστική εμπειρία· το Balanced Blue για μια ισορροπημένη αίσθηση, και αν σου αρέσει η δροσιά της μέντας, τότε μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο απαλό και διακριτικό Ice και το Capsule Polar για να απελευθερώσεις, αν το επιθυμείς, τη δροσερή γεύση της μέντας με ένα κλικ του φίλτρου.

Έχουμε φθινόπωρο επειδή απομακρύνεται η Γη από τον Ήλιο

Η μέρα μικραίνει το φθινόπωρο (κάτι σου είπαμε τώρα). Ωστόσο δεν σημαίνει ότι όσο περισσότερο απομακρύνεται η Γη από τον Ήλιο, τόσο μειώνεται και η διάρκεια των ημερών. Αντίθετα, αυτό οφείλεται στην κλίση της Γης ως προς το ήλιο. Όταν ο νότιος πόλος βρίσκεται πλησιέστερα στον ήλιο, τότε στο βόρειο ημισφαίριο η θερμοκρασία πέφτει. Από την άλλη το PULZE Care δεν απομακρύνεται ποτέ από εσένα, αντίθετα είναι δίπλα σου όλες τις εποχές του χρόνου για να απαντήσει στα ερωτήματά σου. Για ό,τι αφορά είτε τη νέα συσκευή θερμαινόμενου καπνού PULZE είτε τις νέες ράβδους θερμαινόμενου καπνού iD δεν χρειάζεται να βασανίζεσαι από αμφιβολίες. Η ομάδα εξυπηρέτησης PULZE Care είναι εδώ για να σε καθοδηγήσει και να λύσει κάθε απορία.

Ερωτευόμαστε περισσότερο

Έτσι τουλάχιστον λένε τα στοιχεία από το Facebook, σύμφωνα με τα οποία το φθινόπωρο παρατηρούνται οι περισσότερες αλλαγές στο relationship status από «single» στο (περιπόθητο για πολλούς) «in a relationship». Τις τελευταίες μέρες όμως δεν είναι να εμπιστεύεσαι και πολύ το Facebook. Μπορείς όμως να εμπιστευτείς την τη νέα συσκευή θερμαινόμενου καπνού PULZE –που με μία πλήρη φόρτιση, η οποία διαρκεί μόλις 90 λεπτά, προσφέρει έως και 20 συνεχόμενες χρήσεις μια ασυνήθιστα πρακτική εμπειρία.

Ο σκίουροι γίνονται πιο έξυπνοι

Όντως τώρα; Εδώ μάλλον δεν έχουμε να κάνουμε με μύθο. Οι μελέτες δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ο ιππόκαμπος στον εγκέφαλο των συμπαθέστατων τρωκτικών, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το κέντρο της μνήμης και των συναισθημάτων, αυξάνεται σε όγκο κατά 15% συγκριτικά με το υπόλοιπο έτος. Όσο για σένα; Εσύ ίσως να γίνεσαι περισσότερο αναποφάσιστος το φθινόπωρο.

Με φθινόπωρο δεν πήρε Όσκαρ κανείς

Ταινία που έχει στον τίτλο της τη λέξη φθινόπωρο δεν έχει βραβευτεί, ωστόσο ταινίες που έκαναν πρεμιέρα αυτήτην εποχή έχουν σαρώσει στα βραβεία της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ειδικά φέτος, γίνεται χαμός με πολλά οσκαρικά φαβορί να κυκλοφορούν ή να πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις αίθουσες αυτήν την εποχή: από το «Dune» και το «French Dispatch» μέχρι το «Spencer» και το «No Time to Die». Μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία, όπως απολαμβάνεις την προσωποποιημένη εμπειρία που προσφέρει το PULZE με δύο διαφορετικά επίπεδα θέρμανσης, το Eco για μια ήπια γευστική εμπειρία και το Standard για μια πιο έντονη.

Πάντα πρέπει να αφήνουμε χώρο στην καθημερινότητα μας για εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες που πηγαίνουν πέρα από τα συνηθισμένα, μας εκπλήσσουν ευχάριστα και τελικά κάνουν τη διαφορά.