ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SUP free hackathon: Μαραθώνιος καινοτομίας με νέες ιδέες για μία Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

SUP free hackathon: Μαραθώνιος καινοτομίας με νέες ιδέες για μία Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

Το SUP free hackathon, ο μαραθώνιος καινοτομίας κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε μια σειρά νέων ιδεών με κοινό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, είναι το αντικείμενο της συνέντευξης που παραχώρησαν στο CNN Greece οι βασικοί του συντελεστές.

Το SUP Free hackathon, που έχει ενταχθεί στην εθνική καμπάνια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», διοργανώθηκε από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy, με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Στην ειδική εκπομπή του CNN Greece μίλησαν η κα Βασιλική Αδαμίου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl Ελλάς και η κ. Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, όπως και οι νικητές του διαγωνισμού, και από την ομάδα ECOCup, ο Θανάσης Κουκούλης και η Κατερίνα Κατσαούνη.

Το SUP free hackathon, φέτος, κέρδισε η εφαρμογή ECOCup, που επιβραβεύει όσους χρησιμοποιούν ποτήρια πολλαπλών χρήσεων, αντί των πλαστικών, στην καθημερινότητά τους – κυρίως όταν αγοράζουν το αγαπημένο τους ρόφημα «απέξω». Παράλληλα, η εφαρμογή επιβραβεύει και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, μέσω της διαφήμισής τους σε ένα πολύ ιδιαίτερο κοινό, που είναι πρόθυμο να στηρίξει όσους σέβονται το περιβάλλον. Η ομάδα πίσω από το ECOCup αποτελείται από τους Θανάση Κουκούλη, Κατερίνα Κατσαούνη, Γιώργο Αντωνόπουλο και Γιάννη Μπράντ Ιωαννίδη.

«Βλέπουμε ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι η φύση που χρειάζεται τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος που χρειάζεται τη φύση» δηλώνει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη η κα Αδαμίδου και επισημαίνει: «Θεωρώ ότι είναι λογικό και μάλιστα είναι μία τεράστια ευθύνη, εταιρείες που ηγούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, αυτές που διαμορφώνουν αντιλήψεις και ανοίγουν δρόμους, να πάρουν πρωτοβουλίες με άμεσο και πρακτικό αντίκτυπο. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία σχεδιάστηκε το SUP Free hackathon», δίνοντας το στίγμα της πρωτοβουλίας εκ μέρους της Lidl Ελλάς.

Από την πλευρά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», η κα Κοσμοπούλου ανέφερε πως «ένα από τα μεγάλα ζητήματα στον δικό μας χώρο είναι το πώς τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνουμε, η γνώση που εμείς παράγουμε, μπορεί να συνδεθεί με κάτι μεγαλύτερο. Πώς μπορεί να γίνει η καθημερινότητα και η κανονικότητα μιας επόμενης ημέρας. Αυτόν τον σκοπό, στην πραγματικότητα, εκπλήρωσε για εμάς η κοινή μας δράση, το SUP Free hackathon».

Οι νικητές του διαγωνισμού, μόνο θετικά χαρακτηρίζουν την εμπειρία τους, που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2020, έφτασε στην κορυφή του SUP Free hackathon τον Ιούνιο του 2021 και συνεχίζεται έως σήμερα με συνεχή υποστήριξη από τη Lidl Ελλάς και το Kοινωφελές Ίδρυμα «Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης», προκειμένου το ECOCup να φέρει πραγματικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών. «Το SUP Free hackathon μας έδωσε τεράστια ευκαιρία να βελτιωθούμε και να καθοδηγηθούμε από μεγάλους φορείς, από μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Εμείς είδαμε αυτή την ευκαιρία και δεν θέλαμε να την αφήσουμε ανεκμετάλλευτη», δήλωσε η Κατερίνα Κατσαούνη, ενώ ο Θανάσης Κουκούλης συμπληρώνει: «Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει κάποιος από τη συμμετοχή του στο SUP Free hackathon. Η εμπειρία, οι γνωριμίες, η συμβουλευτική, είναι ορισμένα μόνο από τα κίνητρα για τη συμμετοχή».

Παρακολουθείστε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το SUP free hackathon στο βίντεο που ακολουθεί: