ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

GSEA: Κερδίστε παγκόσμια αναγνώριση και ταξίδι στο εξωτερικό με την επιχειρηματική σας ιδέα

GSEA: Κερδίστε παγκόσμια αναγνώριση και ταξίδι στο εξωτερικό με την επιχειρηματική σας ιδέα
Φωτογραφία από τον περσινό διαγωνισμό

Παγκόσμια αναγνώριση, ταξίδι στο εξωτερικό αλλά και τη δυνατότητα να συνεργαστείτε με κάποιους από τους καλύτερους επιχειρηματίες στην Ελλάδα φέρνει ο διαγωνισμός Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), που διοργανώνει ο οργανισμός Entrepreneurs Organization.

Ο εντυπωσιακός αυτός διαγωνισμός απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές και τους ανοίγει τις πόρτες για να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στο εξωτερικό, να έρθουν σε επαφή με την αφρόκρεμα των καινοτόμων εταιρειών, να διεκδικήσουν στήριξη αξίας χιλιάδων ευρώ αλλά και να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο διαγωνισμός επιτρέπει στους φοιτητές επιχειρηματίες την ευκαιρία να επιταχύνουν την επιτυχία τους, να αμφισβητήσουν το status quo, να συνδεθούν με άλλους φοιτητές επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο και να προσφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο στην κοινότητά τους.

Εγγύηση για τη σημασία, αλλά και την αξία του διαγωνισμού αποτελεί το γεγονός ότι διοργανώνεται από το Ελληνικό Chapter του Entrepreneurs’ Organization (EO), έναν παγκόσμιο οργανισμό που αριθμεί 14.000 μέλη σε 61 χώρες. Όσο για την Ελλάδα, τον οργανισμό ΕΟ απαρτίζουν οι επιχειρηματίες πίσω από καινοτόμες εταιρείες όπως Spitogatos, MarineTraffic, Simply Burgers, Skroutz.gr, Fresh Line, Cobalt Music και πολλές ακόμη Ελληνικές επιχειρήσεις.

Φωτογραφία από τον περσινό διαγωνισμό

Πρόκειται δηλαδή για εξαιρετικά επιτυχημένους και καταξιωμένους επιχειρηματίες που εγγυώνται τη σημασία, αλλά και την αξία του διαγωνισμού για όλους τους συμμετέχοντες. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι φοιτητές-επιχειρηματίες που θα διακριθούν θα κερδίσουν –μεταξύ άλλων- mentoring και συνεργασία με τα μέλη του Entrepreneurs’ Organization.

«Είναι ένας διαγωνισμός που γίνεται από επιχειρηματίες για επιχειρηματίες, και αυτό κάνει τη διαφορά», τονίζει ο κ. Δημήτρης Στρατάκης, ιδρυτής της βραβευμένης και διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας Unismack και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του. Εξάλλου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ίδιο, στην κριτική επιτροπή αλλά και ανάμεσα στους μέντορες του διαγωνισμού περιλαμβάνονται επιτυχημένοι και βραβευμένοι Έλληνες επιχειρηματίες που με την καινοτομία τους έχουν κερδίσει τις παγκόσμιες αγορές.

Για να μάθετε τα πάντα για το διαγωνισμό, να γνωρίσετε τους διοργανωτές αλλά και παλαιότερους νικητές και συμμετέχοντες μπορείτε να συμμετάσχετε στο ψηφιακό event γνωριμίας που θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 πατήστε εδώ.

Φωτογραφία από τον περσινό διαγωνισμό

Ο νικητής του ελληνικού GSEA θα προκριθεί και θα ταξιδέψει δωρεάν στη χώρα που θα διεξαχθεί ο τελικός διαγωνισμός, τον Μάιο του 2022. Πέραν αυτού, οι συμμετέχοντες που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε προγράμματα accelerator ενώ θα λαμβάνουν καθοδήγηση από επιχειρηματίες του χώρου, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στα μέσα Φεβρουαρίου του 2022, με όραμα να ενδυναμώσει τους φοιτητές επιχειρηματίες να γίνουν οι πιο σημαντικοί φορείς αλλαγής στον κόσμο ενώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα αλλά και την προσωπικότητά τους, κερδίζοντας τη δυνατότητα παγκόσμιας διάκρισης καθώς και μια σειρά από άλλα βραβεία μεγάλης αξίας.

EO_gsea_pic6.jpg
Φωτογραφία από τους νικητές του περσινού διαγωνισμού.

Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο διαγωνισμό να ξεχωρίζει, όπως αναφέρει ο κ. Στρατάκης είναι πως δίνει βάρος στον άνθρωπο-επιχειρηματία και όχι αναγκαστικά στην ιδέα. Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο λόγος είναι πως οι άνθρωποι που έχουν τις ικανότητες και τη θέληση θα πετύχουν αργά ή γρήγορα, ανεξάρτητα από την επιχειρηματική ιδέα.

Έτσι, βασικό κριτήριο –αντιπροσωπεύοντας και το 70% της βαθμολόγησης- είναι ο επιχειρηματίας και η προοπτική του να εξελιχθεί, ενώ ακολουθεί η επιχειρηματική ιδέα με ποσοστό 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η ύπαρξη κάποιας επιχείρησης την οποία οι συμμετέχοντες να διαχειρίζονται επί τουλάχιστον έξι μήνες, με ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο τα 1.000 ευρώ ή ετήσιο τζίρο τουλάχιστον 500 ευρώ. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοιτούν σε κάποιο ακαδημαϊκό ίδρυμα, ανεξάρτητα αν πραγματοποιούν προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές ή διδακτορική διατριβή.

EO_gsea_pic4.jpg