ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Η επίσημη παρουσίαση του masterplan του έργου σε απευθείας μετάδοση

Ελληνικό: Η επίσημη παρουσίαση του masterplan του έργου σε απευθείας μετάδοση

Με τo τρίτo μέρος της διαδικτυακής παρουσίασης του μεγάλου έργου του Ελληνικού συνεχίζει η Lamda Development να επικοινωνεί στους πολίτες όλα όσα πρόκειται να γίνουν άμεσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Αυτή την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και μέσω του καναλιού του Ελληνικού στο YouTube, θα μάθουμε όλοι το masterplan της μεγάλης αυτής αστικής ανάπλασης, καθώς και όλα τα μεγάλα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθούν εντός της πρώτης πενταετίας, μεταμορφώνοντας την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω αυτών των εντυπωσιακών παρουσιάσεων, το κοινό έχει πληροφορηθεί πώς θα κατασκευαστεί, ποιες προϋποθέσεις θα πληροί και τι θα προσφέρει ο Marina Tower, ο πρώτος και μεγαλύτερος ουρανοξύστης του Ελληνικού, αλλά και τα αναλυτικά σχέδια ανάπλασης για το παράκτιο μέτωπο και την εντυπωσιακή Marina Galleria που θα βρίσκεται στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Αυτή τη φορά, στο 3ο webinar της σειράς, η Lamda Development πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά επισήμως μέσω διαδικτύου το ολοκληρωμένο masterplan του έργου. Πρόκειται για αναπλάσεις και κατασκευές σε μια έκταση 6,2 εκατ. τ.μ. συνολικά, στην οποία δεσπόζει, βέβαια, το Μητροπολιτικό Πάρκο. Παράλληλα όμως, δημιουργούνται μια σειρά από σπουδαία έργα, καθένα από τα οποία έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία, την ώρα που όλα μαζί συνθέτουν ένα συνολικό αποτέλεσμα που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων έργων στην ελληνική ιστορία.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό στοιχείο του έργου στο Ελληνικό είναι ο περιβαλλοντικός του αντίκτυπος – κάτι που αναμένεται να επισημανθεί κατά την προσεχή παρουσίαση. Όλα τα κτήρια, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για γραφεία, είτε για επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, πολυχώροι, στάδια, κατασκευάζονται με βάση τις αρχές περί βιωσιμότητας και πράσινης ανάπτυξης. Πρόκειται για κλιματικά ουδέτερες κατασκευές, οι οποίες, όπως είχε αναφερθεί στην παρουσίαση του Marina Tower, δίνεται έμφαση τόσο στα εξαιρετικά υλικά κατασκευής, που είναι απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και στον καθόλα βιώσιμο σχεδιασμό.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως «καρδιά» του έργου στο Ελληνικό είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο: Με συνολική επιφάνεια 2,000,569 τ.μ., θα αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα του κόσμου.

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και για την παράκτια ανάπλαση, στην οποία εντάσσεται ο παραλιακός οικισμός, το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, η παραλία με μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου και πλάτος 50 μέτρων κατά μέσο όρο και με ελεύθερη πρόσβαση, οι δύο μαρίνες και ο Marina Tower.

Στην τρίτη διαδικτυακή παρουσίαση του έργου στο Ελληνικό, αυτή την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και σε απευθείας μετάδοση μέσω YouTube θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά για το masterplan μια αστικής ανάπλασης που θα δημιουργήσει μια νέα, έξυπνη, πράσινη πόλη στην Αττική. Την εκδήλωση παρουσιάζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου και για να παρακολουθήσετε το webinar, αρκεί να επισκεφθείτε το κανάλι του Ελληνικού στο YouTube.